Randevú az ablaknál

2 órája

Rekordösszegért kelt el a Munkácsy-festmény az árverésen

Több mint 150 millióért kelt el a Randevú az ablaknál című Munkácsy-kép a Virág Judit Galéria árverésén.

dr. Nagy Szilvia

Munkácsy Mihály licitre bocsátott Randevú az ablaknál című nagyméretű festménye 155 millió forintért kelt el a Virág Judit Galéria keddi árverésén, amelyen Vaszary János, Kondor Béla és Mednyánszky László jelentős képei is új gazdára találtak a Budapest Kongresszusi Központban – tájékoztatta a galéria az MTI-t szerdán.

Randevú az ablaknál, Munkácsy, festmény
A Randevú az ablaknál festmény egykor a festő barátja és ügynöke, Charles Sedelmeyer gyűjteményének féltve őrzött darabja volt. 
Forrás: Virág Judit Galéria

A Randevú az ablaknál festmény egykor a festő barátja és ügynöke, Charles Sedelmeyer gyűjteményének féltve őrzött darabja volt. A Munkácsy-festmény 40 millió forintos kikiáltási árról indulva érte el a 155 millió forintot, amellyel megdöntötte az idei eladási rekordot. A Franciaországban készült festmény egy rövidebb párizsi kitérő után, 1914-től egy magyar műgyűjtemény része volt mostani elárverezéséig. A művészettörténészek szerint ritka kincs, magán hordozza mindazokat a jeleket, amelyek miatt a világ rajong Munkácsyért. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!