Az első közös ünnep

2020.12.24. 09:05

A pici Benett érkezésével megváltozott az életük

Gregor Lászlót és feleségét, Gregor-Pap Csillát a sport, a futás hozta össze. A koronavírus-járvány miatt tavasszal sokan esküvőjük lemondására kényszerültek, de az élsportolók nem akartak halasztást, ezért idén májusban úgy döntöttek, hogy nagyon szűk körben ugyan, de megtartják az esküvőt. Október 30-án a pici Benett érkezésével bővült a család, amely az első közös karácsonyára készül.

Gajdács Pál

Kellemes szombat délutáni sétáról tért haza békéscsabai otthonába a Gregor család, a beszélgetésünk idején éppen hathetes Benett, az édesanya, Csilla és az ifjú édesapa, László. A sportoldalakon is már százezerszer emlegetett koronavírus-járvány miatt online „találkozunk”, ám a kisbabán a kamerán keresztül is jól látszik az elégedettség, csak ritkán hallatja a hangját.

– Időjárástól függ, hogy kimegyünk-e a szabadba, ma szép tiszta az idő, majd egy órát sétáltunk – mondja a sokszoros országos bajnok, korábbi válogatott édesapa. – Éppen most voltunk hathetesek, minden rendben van, bár van egy pici hasfájás.

A fiatal szülők, Csilla és László, kezükben a kis Benett

Azt mondja, eleinte fel sem fogta, hogy kisbabájuk lesz.

– Szokatlan volt minden: az első ultrahang, majd az érzés, amikor kezembe foghatom a saját gyermekemet. Már sok mindent nem úgy látok, mint korábban, más a prioritás.

Benett érkezésével tényleg nagyon megváltozott a Gregor házaspár élete.

– Nehéz első pár hét van mögöttünk, mert azért alkalmazkodni kellett a helyzethez – veszi át a szót Gregor-Pap Csilla. – A felelősség jön magától, ösztönösen benne van az emberben. Meg kellett szokni, hogy most már nem én vagyok az első. Vannak más kisgyermekes anyukák, akikkel tartom a kapcsolatot. Sokat segítenek, bármilyen kérdéssel fordulhatok hozzájuk.

Csilla szülei Mezőkövesden laknak, mindketten ahhoz a korosztályhoz tartoznak, akiknek még inkább vigyázniuk kell magukra a járvány idején.

– Mindketten jó fizikai állapotban vannak, de óvatosnak kell lenni. Anyukám már meglátogatott bennünket, de a technika segítségével természetesen apu is napi kapcsolatban van az unokájával.

– Egy véleményen vagyunk Csillával, nem esünk pánikba a járvány miatt, de mindenkit arra kértünk, hogy a szűk rokonságon kívül ne jöjjenek még, meg is értették

– fűzte hozzá Laci. A Covid a tavaly nyáron megnyitott vállalkozásukat is erősen érintette, a békéscsabai fitnesz- és konditermet, amit amíg lehetett üzemeltettek, de a korlátozások bevezetése után be kellett zárni.

– Tök jó volt, hogy a tavaszi első hullám után újra megnyitottunk, visszatértek a vendégek is. Aztán jött az ősz a második hullámmal. Bizakodtunk, hogy decemberben jobbá válik a helyzet, és januárban ismét kezdhetünk. Ez az időszak az év eleji fogadkozások miatt erős szokott lenni, sokan betérnek az edzőtermekbe, ez most elmarad.

A kis család már nagyon várja a karácsonyt, amikor először ünnepelhetnek hármasban.

– A karácsonyfának való, egy cukorsüvegfenyő már ott áll az udvaron – mondta Laci.

– A szentestét hármasban töltjük, majd az első nap anyukámhoz, a következő nap apukámhoz megyünk ebédre. S hogy beszállok-e a karácsonyi menübe? Hat-hét évig éltem a belvárosban, akkoriban gyakran főztem, ám Csilla mellett kissé már elkényelmesedtem.

Laci a legszívesebben halászlét enne, de az ünnepek során édesanyja jóvoltából biztosan kerül töltött káposzta is az asztalra.

– Benett mellett nem egyszerű megoldani a főzést, tegnap egy órán belül egy fél karalábét tudtam megpucolni. Azért bízom benne, hogy elfogom tudni készíteni a menüt, ami várhatóan húslevesből, rántott húsból, grillezett halból és vegyes köretből áll. És persze ott lesz az asztalon a diós bejgli is.

Ma is jelen van életükben a sport, csak másképp

A négy egyéni számban is Békés megyei rekordot tartó Gregor László sokszoros országos bajnok válogatott hosszútávfutó, valamint a hozzá hasonlóan közép- és hosszútávon, illetve hazai és külföldi utcai futóversenyeken is jeleskedő Gregor-Pap Csilla életében jelen maradt a sport, de kicsit másképpen.

– Benett, a tanulás és a munka miatt kompromisszumot kellett kötni – mondta Laci. – Miközben az egri Eszterházy Károly Egyetemen a tizenkét féléves tanári szakon a negyedik évemet kezdtem meg, aközben egy építőipari vállalkozásnál dolgozom hűtő-, klíma- és légtechnikai rendszerszerelőként, amit ezzel egy időben tanulok is. Természetesen, amikor van egy kis időm, akkor futok, de az élsport háttérbe szorult, és az edzői munkára, amit a Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubnál korábban elkezdtem, sem jut időm. Az biztos, hogy az atlétikában még van dolgom, ebben benne van az edzőség és a sport is. Harminc fölött is jó eredményeket lehet elérni. Kérdés persze, hogy mit bír a lábam, mert azért,a tizenöt év élsport hagyott rajtam nyomokat.

Csilla elárulta, hogy Benett érkezéséig szinte végig sportolt.

– Még az utolsó nap is mentem volna mozogni, de Laci igyekezett visszafogni. A mozgást, a kondit és a sétát az orvosom sem tiltotta, aki azt mondta, hogy ami jólesik, azt csinálhatom. Szülés után már a második héten elkezdtem mozgolódni, a negyedik héten kocogtam.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában