Labdarúgás

2022.10.18. 10:37

A tizenhat közé jutásért meccsel a Békéscsaba

A legjobb 16 közé jutásért játszanak a héten a labdarúgó MOL Magyar Kupában. A Békéscsaba 1912 Előre Nagykanizsára utazik, ahol szerdán 13.30 órai kezdettel a sorozat 4. fordulójában próbálja meg kiharcolni a továbbjutást.

Gajdács Pál, [email protected]

Archív fotó

A két csapat négy évvel ezelőtt már meccselt egymással a Magyar Kupában, akkor a nyolcaddöntőben még oda-visszavágós rendszerben az első, idegenbeli találkozón 3–1-re, Békéscsabán 1–0-ra győzött az Előre. A következő kör jelentette a végállomást, hiszen az akkor még első osztályban szereplő Balmazújváros megállította a lila-fehéreket.

A Zala megyei FC Nagykanizsa jelenleg az NB III. Nyugati csoportjában próbálja meg kiharcolni a feljutást. Csapatuk nem áll rosszul, hiszen 28 ponttal az 5. helyen áll. A MOL Magyar Kupában idén a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, a 43. sz. Építők és az FC Hatvan együttesét búcsúztatták el. A Békéscsaba 1912 Előre a harmadik fordulóban csatlakozott a kupa mezőnyéhez, és a 64 között a Szegedi VSE 4–0-s idegenbeli legyőzésével jutott a 4. körbe.

A kanizsai túrát Máris Dominik nélkül kell letudnia a csabaiaknak, akit a Szegedi VSE elleni kupamérkőzés 86. percében kiállították, a Zala megyeieknél viszont nem lesz eltiltott. A sűrű program miatt olyan játékosok is elutaztak a hosszú, kétnapos túrára, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak az első keretben. Érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni a kanizsaiak ügyeletes gólfelelősének, Lőrincz Bencének, aki eddig már hét alkalommal talált az ellenfelek kapujába. 

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, akkor kétszer tizenöt perces hosszabbítás következik. Ha ekkor sem születik döntés, akkor büntetőrúgások következnek.

A mérkőzést Bana Gergely vezeti, két segítője Aradi József és Kiss Balázs lesz.

Hír a Békéscsaba 1912 Előre háza tájáról, hogy a klub vezetőségének döntése értelmében – a viharsarki és a nyírségi klub közötti baráti kapcsolatra is tekintettel – az NB II.-es és az NB III.-as együttes szombati találkozójára ingyenes lesz a belépés. A Békéscsaba–Nyíregyháza NB II.-es mérkőzés 17, a Békéscsaba II.–Sényő ütközet 11 órakor kezdődik.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában