Kerékpáros sport

2023.07.08. 20:50

Triál: a rafinált orosházi pálya az elitmezőnyt is megizzasztotta – galériával, videóval

Orosházán hagyománya és népszerűsége van a triál sportnak, országos és nemzetközi hírű versenyzők igazolják ezt. Ők is hazatértek szombaton, hogy hazai közönség előtt bizonyítsanak. A Magyar Kerékpáros Szövetség itt, a főtéren rendezte meg a Triál Magyar Kupa orosházi fordulóját.

Csete Ilona

Kábeldobokon, raklap tornyokon át ugrattak.

Fotó: Somogyi Martin

Megtelt a rendezvénytér már napokkal korábban: Pocsai Richárd, Szőke Krisztián, Csanda Dorián és támogatóik azon dolgoztak, hogy különleges elemekből szombatra biztonságos pályákat állítsanak össze. A két műsorközlő, Kéri Martin és Csányi József köszöntötte az érkező versenyzőket, sok érdekességről meséltek, bemutatták a versenyzőket, a pályákat, miközben egyre többen megálltak a szombati forgatagban, hogy megnézzék, honnan ez a sok speciális bringa és bringás.

A legfiatalabb versenyző az 5 éves, Szegedről szüleivel érkezett Sári Nolen volt, míg a rangidős dr. Demeter  Balázs. Utóbbbit megizzasztotta néhány pályaelem, meg is jegyezte, fejlődünk, fejlődjünk... A közönség a botladozókat, az egyensúlyukból kibillenőket éppen úgy bátorította, mint a hibátlanul teljesítőket. Szólt a taps mindenkinek. S mindez jó zene, remek hangulat kíséretében.

Kovács Péternek, az orosháziak magyar bajnokának szólt a taps. Fotó: Somogyi Martin

Délután érkeztek a verseny helyszínére a profi elit kategória versenyzői, Magyarország legjobbjai. Az orosházi, hatszoros magyar bajnok Kovács Péternek pedig megadatott, hogy hazai pályán, barátai, ismerősei, szurkolói előtt mutatkozzon be újra.

Az elitmezőnyre nagyon sokan kíváncsiak voltak. A raklap tornyokon, a két méternél is nagyobb kábeldobokon, a farönkökön és még számos rafinált akadályon át vezetett az út a győzelemhez a legjobbak számára.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában