Labdarúgás - Vármegyei I. osztály

2024.05.04. 23:15

Az Előre II. leszorította a dobogóról az Orosházát

A már bajnok Gyula megszenvedett a pontokért Nagyszénáson, de a hajrában rákapcsolt és bebiztosította sikerét a Vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában. A rangadón az Előre II. az év folyamán másodszor is nyert Orosházán, ezzel a két csapat helyet cserélt a dobogó harmadik fokán, igaz az OMTK-ULE május 22-én még pótol egy találkozót Jaminában.

Bakulya Mihály

Zvara Levente öt sárga lapja miatt pihent az NB III.-ban, így játszhatott Farkas Márkkal együtt Orosházán a kettes csapatban. Fotó: Bohus Krisztián

Mezőhegyesen és Medgyesbodzások a papírformának megfelelő eredmény született, Szeghalmon pedig kísértett a múlt, hiszen a Gyomaendrőd ugyanúgy 4–3-ra verte a sárrétieket, mint a két gárda szeptember 23-i összecsapásán.

Mezőhegyesi SE–Jamina SE 3–1 (2–0)
Vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés. Mezőhegyes, 70 néző. Vezette: Bakos József.
Mezőhegyes: Varga P. – Papp M., Jámbor, Rotár, Varga T. (Czene Z.), Zsilák, Karancsi, Balogh D., Isaszegi M., Boros (Isaszegi B.), Oszlács (Faragó). Edző: Ács Levente.
Jamina: Démusz – Horváth M., Kardos, Bereczki, Leszkó, Szaszák, Osztódi (Orodán), Kovács I., Ökrös, Lipták-Pikó, Bencsik. Edző: Varga Péter.
Gólszerző: Papp M. (8.), Rotár (40.), Czene Z. (90.), ill. Bencsik (68.).
Ács Levente: – A második félidei játékunknál nagyobb kínzást régen éltem át a kispadon. A győzelmünk ennek ellenére nem forgott veszélyben.
Bereczki Zsolt: – Adtunk egy félidőnyi előnyt a hazai csapatnak, a második viszont kevésnek bizonyult ahhoz, hogy fordítsunk. Gratulálok a Mezőhegyesnek!

Perlaki János

Szeghalmi FC–Gyomaendrődi FC 3–4 (0–3)
Szeghalom, 100 néző. Vezette: Barta Tibor.
Szeghalom: Oláh Z. – Vincze (Cserna D.), Oláh A., Kiss L. (Csikós), Zsömbörgi, Szász, Takács, Darányi, Vágási, Mészáros, Jánovszki. Edző: Oláh Ferenc.
Gyomaendrőd: Soczó Sz. – Soczó Cs., Forgács, Valach, Farkasinszki, Hunya, Hanea, Kovács A., Pásztor, Lénárt (Kovács Zs.), Moleri. Edző: Karászi László.
Gólszerző: Takács (58., 65. – 11-esből), Szász (80.), ill. Farkasinszki (18.), Hanea (26., 84.), Forgács (43.).
Oláh Ferenc: – Kétszer léptünk ugyanabba a folyóba. Megvertük magunkat. Az első félidőben a kelleténél nagyobb mellénnyel léptünk pályára, gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek. A fordulás után három meccset is megnyerhettünk volna a helyzeteink alapján, de akkor már szerencsénk sem volt. Talán jókor kaptuk a pofont, viszont nem esett jól... Elnézést kérünk a lelkes szurkolóinktól, legközelebb javítunk.
Karászi László: – Gratulálok a csapatnak a mai győzelemhez, küzdeni tudásból jelesre vizsgázott. Voltak szerencsés periódusaink, a végére pedig csere hiányában elfogytunk, de kilencen is hősiesen küzdöttek a srácok. Kár, hogy nincs minden héten sajtfesztivál, ami a jelek szerint plusz motiváció. Jó játékvezetés.

Kiss Lajos

Orosházi MTK-ULE–Békéscsaba 1912 Előre II. 2–3 (1–1)
Orosháza, 130 néző. Vezette: Fekete Zoltán.
Orosháza: Salka – Szabó Á., Buzai, Kasuba, Juhász (Fehér), Babolek, Papp M. (Harangozó), Darida, Burai, Bónus, Ondrejó. Edző: Bordás Dániel, Huszár Gergő.
Békéscsaba II.: Krnács – Zvara, Hursán (Avramucz), Bacsa, Pusztai O., Futó, Kurai (Göblyös), Farkas M., Rostás (Sirokmán), Csikós, Farkas Á. (Ilyés B.). Edző: Jakab Péter.
Gólszerző: Babolek (39., 70. – 11-esből), ill. Rostás (5.), Pusztai O. (48.), Bacsa (90.).

Bordás Dániel: – Hullámzó mérkőzésen, rengeteg hibával és rossz döntéssel játszottunk. A második félidőre feljavultunk, több ígéretes támadást vezettünk. A végén bármelyik csapat megnyerhette volna a mérkőzést, de sajnos a hullám alján fejeztük be a találkozót, és pont nélkül maradtunk.

Jakab Péter: Nehéz mérkőzés volt. Mindkét félidőben jól kezdtünk, viszont a másodikat jól is fejeztük be, szép góllal zártuk le a találkozót a legvégén. Nagyon örülök a három pontnak!

Betkó Tamás


Medgyesbodzás SE–Szarvasi FC 0–1 (0–1)
Medgyesbodzás, 100 néző. Vezette: Zahorán János.
Medgyesbodzás: Véha – Mazán, Túri, Nagy L., Varga V., Dunai, Bozsó, Szász, Kurta, Szabó Sz., Varga Z.(Zsadány). Edző: Mazán Zoltán.
Szarvas: Köteles – Zahorán, Máté, Zima, Magyar (Bány), Barna, Kerekes (Csányi), Truczka, Marik, Pilán M., Simon R. Edző: Sajben Gábor.
Gólszerző: Barna (27.).
Mazán Zoltán: – Ma is nagyszerűen küzdött a csapatunk. Végig koncentráltak voltunk és megpróbáltunk mindent megtenni egy jó eredmény eléréséért. Gratulálok a játékosainknak és köszönöm nekik, hogy végig kiállnak mellettünk.
Sajben Gábor: – Örülök a megszerzett három pontnak, viszont sok minden mással nem büszkélkedhetünk. További sok sikert a sportszerűen és jól küzdő hazai csapatnak.

Győri Ferenc

Nagyszénás SE–Gyulai TFC 0–3 (0–0)
Nagyszénás, 100 néző. Vezette: Telek András.
Nagyszénás: Lévai – Godár, Lugasi M., Kovács L. (Varga Zs.), Gazsi (Simon L.), Sebők, Kálmán, Nagy M., Kókai Á., Kukovecz, Márk. Edző: Kvasznovszky József.
Gyula: Csonka – Szabó V. (Trescsula), Nagy S., Dajcs, Kukla (Zabari), Zsilák (Katona), Babinyecz, Borbély Zs., Kiss T. (Tanner), Horváth (Varga T.), Szabó Zs. Edző: Brlázs Gábor.
Gólszerző: Borbély (79.), Trescsula (80.), Zabari (86.).
Kvasznovszky József: – A mérkőzés nagy részében egyenrangú ellenfelei voltunk a bajnokcsapatnak. Bátran és jól játszottunk, de a gólokat sajnos a vendégek szerezték.
Brlázs Gábor: – Hatvan percig a sok változtatás miatt nem volt kellően gördülékeny a játékunk, de a frissítések után tudtunk ritmust váltani, és így megérdemeltük a győzelmet, a jól küzdő hazaiak ellen.

Asztalos Gábor

 

Következik. 25. forduló. Május 11., szombat, 17.00: Békéscsaba 1912 Előre II.–Mezőhegyesi SE, Jamina SE–Szeghalmi FC, Gyulai TFC–Medgyesbodzás SE, Szarvasi FC–Orosházi MTK-ULE, Gyomaendrődi FC–Nagyszénás SE.

 

Mesterlövészek

27 gólos: Tanner Gergő (Gyula)

19 gólos: Babolek Zoltán (Orosháza)

16 gólos: Miszlai László (Orosháza)

15 gólos: Furár Róbert (Szarvas), Isaszegi Máté (Mezőhegyes)

14 gólos: Hanea Márkó (Gyomaendrőd)

11 gólos: Ökrös Dávid (Jamina SE)

10 gólos: Endrefalvi Erik (Szarvas), Mágocsi Bence (Előre II.), Mészáros Máté (Szeghalom), Nagy Szabolcs Dávid (Nagyszénás)

9 gólos: Barna Viktor (Szarvas), Bojtos Tamás (Gyula), Jánovszki László (Szeghalom), Varga József-Dominik (Gyula), Zabari Dávid (Gyula)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában