Atlétika

2024.05.07. 10:47

Nem sikerült az olimpiai kvalifikáció a Bahamákon

Két magyar váltó is elindult a hétfőn zárult bahamai olimpiai kvalifikációs világversenyen.

Gajdács Pál

A 4x400 mix váltóban Enyingi Patrik, Mátó Sára, Molnár Attila, Molnár Janka, Steigerwald Ernő, Rapai Fanni, a női 4x100-as stafétában pedig Bognár Anna, Csóti Jusztina, Kocsis Anna Luca, Sulyán Alexa, Takács Boglárka kapott helyet. 

atlétika, váltó, világverseny
A mixed váltó tagja, a kép bal szélén Steigerwald Ernő Fotó: masz.hu

A 4x400 mixed váltó futamában 3:16,80-as idővel a 4. helyen ért célba. A nők 4x100 méteres váltója futamában 6. lett. A vigaszági futamokban a 4x400 mixed váltó 3:18,78-as idővel futamhetedikként zárt. A női 4x100 m-es váltó 44,04 másodperces idővel futamában a 3. helyen végzett, de egyik eredmény sem volt elégséges a párizsi kvalifikációhoz.

Nem versenyzett Nassauban, de a csapat munkáját a helyszínen segítette a békéscsabai nevelőegyesületétől év végén távozó sprinter, Steigerwald Ernő.

A két csapatnak nem kell még lemondania a párizsi szereplésről, mivel az olimpiai indulást jelentő maradék két-két helyet a június 30-án záruló kvalifikációs időszak végén, a világranglistás helyezés alapján osztják ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában