Cselgáncs

2024.05.02. 10:17

Nyolcadszor is bajnok lett a békéscsabai Sóczó Rebeka

Nyolcadik magyar bajnoki címét szerezte a békéscsabai Sóczó Rebeka, aki az U23-as korosztály hétvégi döntőjében ipponnal győzött.

Gajdács Pál

A hétvégén Budapesten rendezték meg a 13 ország dzsúdósainak részvételével az U23-as korosztály nyílt magyar bajnokságát, valamint a nemzetközi Budapest Kupát, ahol a Békés Megyei Kano Judo SE versenyzői több érmet is szereztek, közülük Sóczó Rebeka révén egy aranyérmet is.

cselgáncs, bajnokság,Sóczó Rebeka
Fotó: Képek forrása: Békés Megyei Kano és Judo SE

A női -70 kilogrammban a már hétszeres magyar bajnok Sóczó Rebeka ismét kirobbanó formában versenyzett, esélyt sem hagyott ellenfeleinek. Első mérkőzésén két wazari értékű dobással múlta felül a többszörös Európa-kupa érmes osztrák vetélytársát. Gyáni János tanítványa az elődöntőben wazari értékű dobástechnikát követően leszorítással ért el ippont érő győzelmet. A fináléban az első földre kerülésnél szintén ippon értékű leszorítással lett magyar bajnok.

A férfi +100 kg-ban Kara Bence és Petrovszki Márk mérettette meg magát az idősebbek között és végül mindketten a pontszerző ötödik helyen végeztek. A -60 kg-ban Horban Artem állt tatamira. Az első mérkőzést magabiztosan irányította, majd a dobás végrehajtásakor leért a feje, ami az új szabályok szerint azonnali leléptetéssel jár, így a tehetség végül helyezetlenül zárt.

A nemzetközi Budapest Kupán is eredményesen zártak a békéscsabai dzsúdósok. A rangos megmérettetésen 23 országból közel 1500 judoka indult.

Az U18-as korosztály női -70 kg kategóriájában Békéscsabáról Botos Lujza állt szőnyegre. A fiatal reménység francia és horvát ellenfelét ipponnal múlta felül, így bekerült az elődöntőbe, ahol azonban hibát vétett, így a bronzéremért küzdhetett. Nem sikerült nyernie román ellenfelével szemben sem, így végül a pontszerző ötödik helyen zárt a népes nemzetközi mezőnyben.

Az U15 korcsoport férfi pluszos súlykategóriájában a serdülő válogatott, Csikós László lépett tatamira. Első mérkőzését elveszítette a későbbi aranyérmes ukrán ellenfelével szemben, így a vigaszágon ment tovább. A visszamérkőzésen cseh vetélytársával szemben wazari értékű dobást követő leszorítással ipponnal győzött. A bronzmérkőzésen első földre kerülésnél leszorította lengyel ellenfelét és felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A női -63 kg-ban Ochkur Polina koncentrált és határozott judójával két gyors ippon értékű győzelmet ért el, így az elődöntőben folytatta a küzdelmet, ahol azonban alulmaradt, így a bronzért szállhatott csatába. Sikerrel, mivel egy wazari értékű dobást követően győzött.

A versenyen induló békéscsabai fiatalok közül Petrovszki Márk (U18), Fridl Károly (U15) és Gajdács Ábel (U15) szép versenyzéssel ugyan, de helyezetlenül zárt.

Forrás: Képek forrása: Békés Megyei Kano és Judo SE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában