Fogathajtás

2024.07.05. 11:02

Eb-re utazik a mezőhegyesi fogathajtó

Magyarország összesen kilenc fiatal fogathajtóval képviselteti magát a július 22–28. között a svédországi Flyinge városában megrendezésre kerülő korosztályos fogathajtó Európa-bajnokságon. Az utazó magyar csapat tagja Makoviczki Martin, a Mezőhegyesi Ménes KH SE tehetsége is, aki az U25 H1 kategóriában indul.

Gajdács Pál

Martinnak a felkészítő versenyeken a díjhajtás és a maratonhajtás egyaránt biztató eredményt hozott.

A Malmö melletti, Flyinge-i lovasközpontban összesen 17 ország 125 fiatal fogathajtója vesz részt és küzd meg a kontinensbajnoki címekért. A résztvevők számát tekintve ez egy nagy rekord, hiszen a legutóbbi Európa-bajnokság 95 versenyzővel zajlott. 

Magyarországot minden korcsoportban 3-3 versenyző képviseli. A csapat összetétele minden korcsoportból minimum 1, maximum 2 fő. A magyarok a legutóbbi Európa-bajnokságon 2022-ben csapatban bronzérmet szereztek, valamint gyermek P1 kategóriában Juhász Bertold, a junior P2 kategóriában Juhász Péter egyéni aranyérmesek voltak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában