Kézilabda

2024.07.19. 10:57

Eredményes évre számít Bencsik Bojána

Még csupán 21 éves, de már a 2023–24-es idényben is a meghatározó szerepet töltött be az NB I.-es Tappe-Békéscsabai Előre NKSE női kézilabda-csapatában. Bencsik Bojána, a lila-fehérek saját nevelésű beállósa nemcsak védekezésben, hanem támadásban is rendkívül hasznosan játszott, jól mutatja ezt az, hogy tavaly a házi góllövőlistán 24 bajnoki mérkőzésen 51 találatot szerzett. A fiatal játékost a csapat szerdai szezonnyitó sajtónyilvános eseményén kérdeztük.

Gajdács Pál

Bencsik Bojána (hátul jobbról az ötödik) várja szezont, de még jobban az alapozás végét

Fotó: Fotó: A szerző felvétele

– Hogy érzi magát a felkészülés megkezdése előtt?

– Jól, de a legjobban akkor fogom magam érezni, amikor vége lesz az alapozásnak, amikor már összegyűjtöttük az erőt.

– Milyen évre számít?

– Szerintem jó lesz ez az év. Remélem, hogy elérjük azt az eredményt, amit a vezetőség, az edzők és a csapat kitűzött, vagyis oda kerülünk a tizedik hely környékére. Fél csapatra való új játékos érkezett, akikkel össze kell majd szoknunk, remélem, hogy ez a bajnokság kezdetére meg is történik.

– Két játékos Portugáliából, egy Ausztriából, egy pedig Horvátországból érkezett Békéscsabára a nyáron. A tavalyi csapatból még a keret tagja Maria Agbababa Lanisztanin is, így az előző évihez képest több nemzetiségű kézilabdából áll a csapat, okozhat-e ez nehézséget?

– Biztos több időre lesz szükségünk, hogy teljesen megszokják egymást a játékosok, hiszen a kommunikáció is kicsit nehézkesnek ígérkezik, aki esetleg nem tud angolul, de szerintem meg fogjuk oldani. Biztosan lesznek csapatprogramok is, meg más választásunk nincs is, mint hogy összekovácsolódjunk.

Bencsik Bojánával és a csapattal személyesen is találkozhatnak majd a szurkolók, ugyanis a klub vezetésének ígérete szerint idén is megtartják a szurkolói ankétot, amelynek még nincs meg a pontos időpontja, de várhatóan augusztus végén kerül rá sor.

Névjegy

Bencsik Bojána

Született: 2003. január 30.

Poszt: beálló

Mezszám: 99

Egyesülete: Békéscsabai Előre NKSE (2014–); Kecskeméti NKSE (kettős játékengedéllyel, 2022–23)

Bemutatkozása az NB I.-ben: 2021.

Gól/mérkőzés az NB I.-ben 62/43

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában