Békéscsabán tett esküt

2024.07.19. 08:05

Magyar állampolgár lett a tehetséges sportoló

Magyar állampolgár lett, a minap esküt tett Békéscsabán, a városházán a Békés Megyei Kano Judo Sportegyesület – eddig ukrán színekben indult – versenyzője, a 19 éves Horbany Artem, aki legutóbb a paksi junior Európa-kupán bronzérmet szerzett 60 kilogrammban.

Licska Balázs

Nagy Ferenc alpolgármester a Facebook-oldalán azt írta, kiemelkedő sportteljesítménye okán, a vonatkozó jogszabályokat követve államérdekből honosították a fiatalt. Tehát nem magyar nemzetiségű, a nyelvet most tanulja, de a tolmácsa szerint igen szorgalmas, egyre jobban tud már magyarul.

magyar állampolgár, sportoló, judó, állampolgári eskü
Magyar állampolgár lett a fiatal sportoló, Horbany Artem (balról a második). Fotó: Nagy Ferenc Facebook-oldala

Edzője, Gyáni János, valamint a Magyar Judo Szövetség is nagyon várja, hogy magyar színekben versenyeztethessék Artemet, mert rendkívül tehetséges. Az önkormányzat képviseletében Nagy Ferenc alpolgármester és Wittmann Attiláné anyakönyvvezető gratulált a fiatal sportoló állampolgári eskütételéhez és eddigi sporteredményeihez, és további sikereket kívántak neki immár magyar nemzeti, azaz piros-fehér-zöld színekben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában