Röplabda

2024.07.16. 14:23

Békéscsaba: osztrák ellenfél a CEV-kupában

Az osztrák bajnok TI Volleyball Innsbruck ellen kezd az új névszponzorral rendelkező MBH-Békéscsaba női röplabda-csapata a CEV-kupa 2024–2025-ös kiírásában.

Gajdács Pál

Tavaly a sorozat 1. fordulójában nem tudott túljutni a lengyel BKS Bostik ZGO Bielsko Biala csapatán a Békéscsaba

Fotó: Imre György

Luxemburg fővárosában, Luxembourgban tartották kedden délben az Európai Röplabda Szövetség (CEV) által kiírt három nemzetközi kupasorozat sorsolását. A békéscsabai klub immáron sorozatban 11. alkalommal figyelhette érintettként az eseményt, ezúttal a második számú európai sorozat, a CEV-kupa húzását.

Idén nem kiemeltként várták a sorsolást, amivel az is eldőlt, hogy bárki mellé is kerül, a csabai együttes játszik először otthon. Norisha Campbell, a korábbi amerikai klasszis végül az osztrák bajnok TI Volleyball Innsbruck mellé húzta ki a magyar csapatot, így osztrák ellenféllel kezd abban a kupában, melynek 2018–19-es kiírásában bronzérmet szerzett.

Az Innsbruck tavaly történelmi szezont produkált hazájában: egyrészt fennállása során először lett bajnok, másrészt triplázott, ugyanis a bajnoki cím mellé begyűjtötte az Osztrák Kupát, valamint a szuperkupát is.

A párharc első felvonására 2024. november 5-7. között kerül sor Békéscsabán, míg a visszavágót egy héttel később, november 12-14. között játsszák Innsbruckban. A párharc győztesére a THY Istanbul/Budowlani Lodz/Herceg Novi hármas egyike vár majd a legjobb 16 között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában