Ulti

2024.07.03. 17:31

Izgalmas finis a szarvasi ultiversenyen

Orosházi győztest köszöntöttek a Szarvasi Aranykor Nyugdíjas Egyesület, Szarvas Város Baráti Köre és a Cervinus Művészeti Nonprofit Kft. által megtartott negyedik szarvasi nyílt ultiversenyen. A városban és más környező településeken is sokan játsszák a népszerű kártyajátékot, őket hozták tető alá a házigazdák egy agytorna erejéig június 28-án.

Több hónapos szervezés után, a Damjanich utcai közösségi házban kitűnő feltételek mellett, 18 játékos részvételével került sorra az esemény. Előzetesen több, mint harmincan érdeklődtek az ultiverseny iránt szerte a vármegyéből, különböző okok miatt azonban tucatnyian távol maradtak.

ultiverseny, A vendéglátók nevében Kituljak László nyújtotta át a győztesnek járó díjat Bereczki Andrásnak
A vendéglátók nevében Kituljak László nyújtotta át a győztesnek járó díjat Bereczki Andrásnak az ultiversenyen

A tornát svájci rendszerben bonyolították le. Három forduló teljesítménye alapján a negyedik körben már csak a legjobb eredménnyel rendelkező hat ultis játszott a végső sikerért. A selejtezőben legjobban szereplő, 12 pontos szarvasi Becsei József esélyesként ült az egyes asztalhoz a 10 pontos orosházi Bereczki András és a 8 pontos szarvasi Bakulya Mihály társaságában. Izgalmas csatában, szép partik után Bereczki András lett az asztal győztese, így 14 pontjával és plusz 222-es bónuszával megelőzte az ugyancsak 14 (+76) pontos Becsei Józsefet. Harmadik helyen a második asztalnál játszó kondorosi Opauszki György végzett 12 (+105) ponttal.

Az ultiverseny jól szolgálta a baráti kapcsolatok erősítését

Az első három helyezett serleg és oklevél díjazásban részesült, valamennyi induló névre szóló emléklapot vehetett át. A verseny jól szolgálta a baráti kapcsolatok erősítését. Az idősebb korosztály szellemi kikapcsolódását, az ulti kártyajáték népszerűsítését. A szervezők ásványvízzel és szendviccsel vendégelték meg a résztvevőket, akik úgy búcsúztak, hogy meg kell kezdeni az ötödik szervezését. Külön köszönet a szervezésben és támogatásban nyújtott segítségért Kituljak Lászlónak, az Aranykor elnökének, Janurik Katalinnak az adminisztrációért, valamint dr. Dezső Istvánnak és Zsapka Jánosnak.

Végeredmény: 1. Bereczki András (Orosháza) 14 (+222) pont, 2. Becsei József (Szarvas) 14 (+76), 3. Opauszki György (Kondoros) 12 (+105), 4. Nagy Sándor (Szarvas) 10 (+9), 5. Bakulya Mihály (Szarvas) 8 (-1), 6. Kituljak András (Szarvas), 8 (-81), 7. Gráfik János (Kardos) 6 (+62), 8. dr. Dezső István (Szarvas) 6 (+53), 9. Czifra Tibor (Szarvas) 6 (+1), 10. Laurinyecz György (Kardos) 6 (-21), 11. Kasnyik Pál (Kondoros) 4 (+2), 12. Nyári Mihály (Szarvas) 4 (0), 13. Benedek Géza (Békéscsaba) 4 (-8), 14. Szirony Gábor (Szarvas) 4 (-23), 15. Rafaj János (Szarvas) 4 (-34), 16. dr. Molitorisz Pál (Szarvas) 2 (-54), 17. Jurák Pál (Szarvas) 2 (-95), 18. Liska János (Szarvas) 0 (-170)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában