Testépítés

2024.08.22. 13:15

Dénes József a Mr. Itália és a Mr. Európa címet is megszerezte

Idén már nem lép színpadra Dénes József, a békéscsabai Fanatic Body&Fitness Power vezetője. A versenyei a nyár közepére koncentrálódtak, de jól viselte az erőltetett menetet, mi több, egy egész serleg-, és trófeagyűjteményt hozott haza Olaszországból. A dél-olaszországi Lucerában két nap alatt hat kategóriában két versenyen vett részt.

Gajdács Pál

Dénes József két címet is megszerzett Olaszországban

Fotó: Fotó: Fanatic Body&Fitness Power facebook oldala

Az első nap a Mr. Itália elnevezésű versengésben az 50 éven felüliek számára kiírt masters versenyt megnyerte, s bár a nap végére nagyon elfáradt, az openben – ahol huszonöt éves kortól lehetett nevezni – is felállhatott a dobogóra, annak is a második fokára és a 40 éven felüli kategóriában szintén második lett.

Másnap ugyancsak Lucerában következett a Mr. Európa ASI Nacional szervezésű verseny, ahol formáját megtartva sikerült győzedelmeskednie. Ahogy előző nap, úgy openben és a 40 éven felüliek kategóriájában is második lett.

– Színvonalas versenyeknek adott otthont a Foggia melletti város, melyeket egy nyolcszáz néző befogadására alkalmas felújított színházteremben tartottak. A viadal kicsit a régi idők hangulatát idézte – tekintett vissza Dénes József, aki kérte, hogy feltétlenül említsük meg Baráth-Vági Éva nevét, aki az IBFF szervezet hazai elnökeként egy remek magyar csapatot hozott össze.

– Bevallom őszintén, nagyon elfáradtam, idén már nem is vállalok be több versenyt, hanem inkább a jövő szezonra készülök. Lesz is mire, hiszen nem kevesebb, mint hat világversenyre van meghívásom, ezek közül talán a legjelentősebb a a dél-afrikai Johannesburgban 2025. októberében sorra kerülő IBFF Mr. Univerzum.

Addig is a saját felkészülése mellett klubja erőemelőit edzi a szeptemberi csehországi WUAP-, és az októberi nagyszombati GPC-világbajnokságra. Poliák Judit, Klemm Ferenc és Kurucz László is a dobogóesélyesnek számít.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában