Vízilabda

2024.08.10. 14:11

Döntőt játszottak a csabai fiatalok

Második alkalommal rendezte meg a Békéscsabai Vízilabda Klub az utánpótláskorúak számára a Békésút Kupa nemzetközi felkészülési tornát. Az idei eseményen hat serdülő korosztályú csapat mérte össze tudását a békéscsabai Árpád fürdőben.

Beol.hu

Az ezüstérmes békéscsabai vízilabdacsapat és az edzők az Árpád fürdő versenymedencéje előtt

Az olasz Luca Locatelli Genova és a romániai Arad csapatai részvételével nemzetközi rangot kapott a kétnapos esemény. A hazai pólóséletet a csabaiakon kívül a Legrand Szentesi VK, a Ceglédi VSE és a budapesti Angyalföldi Sportiskola képviselte.

A hat csapatot két hármas csoportba sorolták, ahol az első napon a körmérkőzésekre került sor, a második napon pedig a helyosztókat és a döntőket rendezték meg.
Illusztris vendéget is köszönthetett a helyi klub és a mérkőzés iránt érdeklődő szurkolók: a torna játékvezetői között üdvözölhették a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmundot, aki nem mellesleg a csabai egylet vezetőedzőjének, Fodor Ádámnak a bátyja.

A Swietelsky-Békéscsaba csapata a csütörtöki csoportmérkőzések során 14–6 ra győzte le az Aradot, majd 12–7-re az Angyalföldi DSI gárdáját, így a pénteki keresztjáték során a másik divízió második helyén záró Cegléddel csapott össze. Zsilák László tanítványai itt 13–9-re diadalmaskodtak, ezzel a másik ágon legjobbnak bizonyuló Szentessel vívták a döntőt.

Swietelsky-Békéscsaba–Legrand Szentesi VK 4–7 (0–1, 1–4, 2–1, 1–1)
Vezette: Fodor Rajmund, Berki András.
Békéscsaba: Krizsán – Szatmári L. 1, Bazsó, Zimbran 1, Orosz R., Pónya O. 1, Pallag. Csere: Gyuricza (kapus), Földi, Such, Suhajda Z. 1, Szathmáry Zs., Csüllög, Fölker. Edző: Zsilák László. A Szentes góldobói: Kiss-Papp Sz. 2, Maksiuk 2, Czirok Cs. 2, Mogyorósi 1.

Végeredmény: 1. Legrand Szentesi VK, 2. Swietelsky-Békéscsaba, 3. Angyalföldi DSI Budapest, 4. Ceglédi VSE, 5. Arad, 6. Luca Locatelli Genova.
Különdíjasok. Legjobb kapus: Veres Botond (Angyalföldi DSI). Legjobb játékos: Szondi-Szép Marcell (Cegléd). Gólkirály: Kiss-Papp Szabolcs (Szentes).

Zsilák László: – Az alapozás kellős közepén járunk, amikor még kevés a labdás edzés, viszont nagy a terhelés. Ettől függetlenül az első három mérkőzésre nem lehet panaszom, feszes volt a csapat játéka, fegyelmezetten küzdött mindenki, ami bizakodásra ad okot a folytatásra. A döntőben a Szentes viszont nagy falatnak bizonyult. Viszont a két nap alatt láttam, hol tartunk, kitűnt minden pozitívum és hiányosság is, ezért a földön kell maradni két lábbal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában