Kézilabda

2024.08.21. 10:34

Hazai tornán a Békéscsaba és az Orosháza is

A Tappe-Békéscsabai Előre NKSE női kézilabda-csapatéra péntektől újabb feladat vár, méghozzá ismét hazai környezetben. A klub legendás edzőjéről és elnökéről, Szabó Károlyról elnevezett emléktornán erős csapatokkal találkoznak.

Gajdács Pál

A Tappe-Békéscsabai Előre NKSE péntektől a Szabó Károly-emléktornán szerepel

Fotó: Fotó: Előre NKSE/Milyó Pál

A kétnapos nemzetközi eseményen négy csapat küzd majd, pénteken 16 órától a Kisvárda Master Good SE a román élvonalbeli CSM Slatinával csap össze. Két órával később következik a békéscsabaiak a szerb ZRK Crvena zvezda elleni összecsapása.

A két győztes szombaton déli 12 órakor dönt az első hely sorsáról, a bronzéremért a vesztesek 10 órakor mérkőznek meg egymással a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

A felnőtt tornával párhuzamosan az ifjúsági és a serdülő korosztály is pályán lesz, a Kazinczy iskolában a fiatalabbak, az Evangélikus sportcsarnokban az U20-asok játszanak. A meghívott csapatok: Kisvárdai KC, PC Trade Szeged és a Dunaújvárosi KKA.
Az NB I. B-s bajnokságra készülő Zengő Alföld Orosházi KA is tornával készül az új szezonra, amely egy nyolccsapatos tornát rendez. A háromnapos eseményen a házigazdák mellett a Borsod SK-Miskolc, a Szent István SE, a tápiószelei ENUSE, a Mohács TE, az FTC U20 és a Hajdúnánás SK szerepel. Az orosháziak pénteken 14 órakor a Borsod SK-Miskolc ellen játszanak az Eötvös téri sportcsarnokban. Naponta egy mérkőzést játszanak a csapatok, a helyosztókat vasárnap rendezik meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában