Labdarúgás - Vármegyei II. osztály, Északi csoport

2024.08.18. 10:13

Eredményes hazai csapatok

Hazai sikerek születtek a Vármegyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Északi csoportja szombati rajtján. Azok után, hogy egy nappal korábban a Magyarbánhegyes tartotta otthonában a három pontot a csabai vasutasokkal szemben, ezúttal a saját pályáján szereplő Doboz és Sarkadkeresztúr nyerte meg évnyitó mérkőzését, míg a Csabacsűd–Köröstarcsa találkozót vasárnap játsszák le.

Bakulya Mihály

A berényi Rau Zsolt hálóját ötször zörgették meg Keresztúron. Fotó: Babák Zoltán

Dobozi SE–Békésszentandrási HMSE 3–2 (1–0)

Vármegyei II. osztályú labdarúgó-mérkőzés. Doboz, 120 néző. Vezette: ifj. Medovarszki János.
Doboz: Barabás – Huszár, Patkás G. (Tímári), Szabó B. (Fehér), Szabó R., Pojendán, Váczi, Sztojka Á. (Sztojka N.), Szigeti, Szabó L. (Barcsay), Rácz Gy. (Lukucz). Edző: Kis László.
Békésszentandrás: Rohony – Olasz István, Pecznik, Tasi N., Szűcs (Virág), Szécsi, Sándor, Balogh M., Tasi K., Király (Sztricskó), Banász (Lestyan-Goda, Viszkok G.). Játékos-edző: Bakró Géza.
Gólszerző: Rácz Gy. (16.. 71.), Váczi (48.), ill. Szécsi (85.), Sztricskó (89.). Kiállítva: Pojendán (26. – második sárga), ill. Olasz István (38. – utolsó emberként szabálytalankodott).
Kis László: – Háromgólos előnynél azt hittük, megnyertük a mérkőzést, de a Szentandrás van olyan jó csapat, hogy ellene kilencven percig kell koncentrálni. Jó játékvezetés.
Bakró Géza: – Két kommunikációs hiba, két gól! Ezen javítanunk kell, akkor a továbbiakban nem, lehet gond. A játékunkkal a mezőnyben nem volt probléma. Gratulálok és sok sikert a Doboznak!

Tobai János

Sarkadkeresztúri SE–Mezőberényi LE 5–1 (2–0)

Sarkadkeresztúr, 70 néző. Vezette: Rubás Zoltán.
Sarkadkeresztúr: Képíró – Szalazsán A., Ticudean (Jánki M.), Molnár M., Tóth I., Kopács, Szalazsán R., Szabó Milán (Sáss), Patkás D. (Zsoldos), Patkás S. (Bakucz), Szabó Mózes (Takács). Edző: Szűcs Egon, Takács László.
Mezőberény: Rau – Tóth J., Szabó Zs. (Földi), Rónai (Prekopa), Durkó, Gschwindt, Székely, Benyovszki J., Makai, Varga J., Kanó (Pázsit). Edző: Benyovszki Róbert.
Gólszerző: Patkás S. (11., 76.), Kopács (19., 62.), Szabó Milán (55.), ill. Benyovszki J. (50. – 11-esből).
Szűcs Egon: – A fiúk nagyon motiváltan játszottak és elhitték, hogy van keresnivalónk ebben az osztályban is. Magabiztosan tartottuk itthon a három pontot, sok sikert kívánunk a Mezőberénynek!
Benyovszki Róbert: – Teljesen megérdemelten nyertek a hazaiak, reméljük ez nem az a szezon lesz majd, hogy a varázskalapból kell kihúzni a kezdő tizenegyet.

 

Pénteken játszották:

Magyarbánhegyesi FC–Békéscsabai MÁV SE 3–0 (0–0)

Magyarbánhegyes, 90 néző. Vezette: Czene Zoltán.
Magyarbánhegyes: Nagy T. – Bozsár (Tóth L.), Lakatos G. (Simondán), Varga P., Kukla D., Racs, Kormányos (Szőke), ifj. Kintner, Sódar (Balázs), Kukla L. (Vágási), Matuz. Edző: Kintner János.
Békéscsabai MÁV: Zelenyánszki A. – Petri, Lévai (Szekeres), Erdélyi, Viczián, Sipiczki (Sárvári), Zsibrita, Szarka, Nánási (Krajcsó), Kőszáli, Takács L. (Takács K.). Edző: Dohányos Zoltán.
Gólszerző: Bozsár (54., 57.), Kukla D. (79.).
Kintner János: – Végre egy olyan szezon, ahol szinte teljes kerettel tudtuk kezdeni a bajnokságot. Az első félidőt az erőfelmérések jellemezték de a másodikat úgy érzem magabiztosan hoztuk, a jól játszó vendégek ellen.
Dohányos Zoltán: – Ha már az ellenfél kapujára nem jelentettünk veszélyt, a sajátunkra sem kellett volna. Nehéz szezon elé nézünk, de legalább létezünk!

K. J.

Következik

2. forduló. Augusztus 24., szombat, 17.30: Békésszentandrási HMSE–Magyarbánhegyesi FC, Békéscsabai MÁV SE–Sarkadkeresztúri SE, Csanádapácai EFC–Csabacsűdi GYLSE, Köröstarcsai KSK–Dobozi SE. Szabadnapos: Mezőberényi LE

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában