Labdarúgás - Merkantil Bank Liga NB II

2024.08.25. 21:28

Oda lett az idegenbeli veretlenség

Az első házon kívüli vereségét szenvedte el vasárnap este a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgócsapata, amely a Merkantil Bank Liga 5. fordulójában Csákváron maradt alul egy élvezetes, fordulatokban gazdag mérkőzésen. A lila-fehérek legközelebb szeptember 1-jén lépnek pályára, amikor is a BVSC-Zugló látogat a Kórház utcába.

Bakulya Mihály

Tóth Mátéék számára adva voltak a lehetőségek a pontszerzéshez. Archív fotó: Kiss Zoltán

FC Csákvár–Békéscsaba 1912 Előre FC 1–0 (0–0)
NB II.-es labdarúgó-mérkőzés. Csákvár, 200 néző. Vezette: Móri Tamás (Horváth Zoltán, Toplánszki Szabolcs).
Csákvár: Zelizi – Murka, Karacs, Umathum, Varga B. – Dencinger (Farkas, 62.) – Szabó B. (Jablonszkij, 86.), Gazdag V., Dusinszki (Szalai, 78.), Szakály D. (Haragos, 62.) – Nagy Z. (Baracskai, 78.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
Békéscsaba: Uram – Kuzma (Gyenti, 68.), Kovács G., Mikló – Hodonicki, Viczián – Kővári (Hursán, 68.), Pintér (Szatmári, 68.), Tóth M. – Vólent (Zádori, 76.), Kóródi (Maronyai, 76.). Vezetőedző: Csató Sándor.
Gólszerző: Nagy Z. (58.).
Sárga lap: Nagy Z. (68.), Farkas (72.), ill. Hursán (79.), Hodonicki (91.).

58. perc: Szakály a jobb oldalról passzírozta be a labdát a csabai kapu elé, ahol Nagy Zoárd pár lépésről kotorta azt a jobb sarokba, 1–0.

Dusinszki már a 40. másodpercben vezetést szerezhetett volna, de a lövése a csabaiak szerencséjére a felső lécről a mezőnybe pattant. Élénken kezdtek a csapatok, a másik oldalon csabai lehetőség maradt kihasználatlanul, majd Uram Jánosnak kellett vetődve szögletre mentenie. A hazaiak agresszíven letámadtak, ami okozott némi gondot a lilák számára. A 9. percben pedig Uram ijesztett rá társaira, amikor a kapu előterében elrúgott a labda fölött, szerencséjére Szabó Bence sem igazán számított erre, így a kapus üggyel-bajjal korrigálta a szarvashibát. A folytatásban alább hagyott a támadókedv. Csákvári dominancia jellemezte a játékot, a látogatók nem igazán tudták megtartani a labdát, csak egy-egy kontra akcióból jutottak el az ellenfél kapujáig. A félidő derekán azután alább hagyott a házigazdák szorítása és a kissé megkésett ivószünetből visszatérve bátrabb lett a békéscsabaiak játéka. Az utolsó tíz percre megint agilisebbek lettek a vendéglátók, és újabb komoly lehetőséget hagytak ki.
A második félidő viszont viharsarki lehetőséggel indult, igaz nyomban utána Uramnak kellett két esetben is játékba avatkoznia. Nagy labdabirtoklási fölényben volt a Csákvár, de amikor kiszabadult a szorításból az Előre, több veszélyes támadást is kidolgozott. Öt minután belül Vólent két esetben hibázott, másodszor alig lőtt fölé a tizenegyes pont tájékáról, majd Pintér 10 méteres lapos lövésére ért le a hazai hálóőr. A kimaradt lehetőségek után törvényszerűen jött Nagy Zoárd vezető találata. Automatikus feljebb tolódott a játék, Csató Sándor edző pedig előbb három, majd újabb két friss embert küldött pályára, az egyenlítés reményében. Próbálkozott is megtartani az irányítást a lila-fehér együttes, a hazaiak azonban ügyesen tördelték a játékot és időnként egyszerű eszközökkel őrizték meg a számukra üdvös eredményt.
Első házon kívüli mérkőzését veszítette el az Előre csapata, és az 5 pontjával immár a mezőny második feléhez tartozik a tabellán.

Jó: Dusinszki, Szakály, Szabó B., Nagy Z., ill. Hodonicki, Viczián.

Tóth Balázs: – Az első félidőben kis túlzással több helyzetünk volt, mint az előző négy meccsünkön összesen. Szünet után bátrabbá vált a Békéscsaba, helyzetei is voltak, de mi találtunk a kapuba. Előnyünket magabiztosan megőriztük, úgy érzem megérdemelten nyertünk.

Csató Sándor: – Változatos meccs volt … Az első félidő a hazaiaké volt, a második részben nekünk voltak nagyobb helyzeteink, s pont akkor kaptuk a gólt, amikor fölénybe kerültünk. Bosszús vagyok!

További eredmények: BVSC-Zugló–Szentlőrinc SE 1–1, Soroksár SC–Budapest Honvéd FC 3–1, FC Ajka–Kisvárda FC 3–1, Kozármisleny FC–Vasas FC 4–2, Tatabányai SC–Budafoki MTE 1–2, Kazincbarcika SC–Gyirmót FC Győr 2–1. Augusztus 26., hétfő, 20.00: Mezőkövesd Zsóry FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

Következik. 6. forduló. Szeptember 1., vasárnap, 16.00: Tatabányai SC–Kazincbarcika SC, Budafoki MTE–Kozármisleny FC, Szentlőrinc SE–Gyirmót FC Győr. 17.00: Vasas FC–FC Ajka, Kisvárda Master Good–Soroksár SC, Budapest Honvéd FC–Mezőkövesd Zsóry FC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–FC Csákvár, Békéscsaba 1912 Előre FC–BVSC-Zugló.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában