Röplabda

2024.08.18. 08:50

Női válogatott: a vártnál nehezebb siker Dániában

A magyar női röplabda-válogatott fordulatos összecsapáson 3:2-re nyert a dán csapat otthonában az Európa-bajnoki selejtezősorozat szombati nyitányán.

Gajdács Pál

A válogatott megszerezte az oly fontos győzelmet

Fotó: Fotó: MRSZ

Az elmúlt öt kontinenstornára kijutott magyar csapat szoros első játszmát követően hátrányba került, majd egyenlített Birkerödben. A folytatásban ismét a dánoknak kedveztek a labdamenetek, majd a negyedik szettet magabiztosan nyerte a magyar válogatott, ezt a lendületet pedig a mindent eldöntő ötödik szettre is sikerült továbbvinnie és végül a 126 percig tartó mérkőzésen felülmúlta a házigazdát. Az Olaszországban légióskodó klasszis, Németh Anett 35 (!) pontjával jelentősen hozzájárult a sikerhez.

Az MBH-Békéscsaba csapatát ketten képviselték és mindkettő, a liberó Kertész Petra és a feladó Fekete Ramóna is lehetőséget kapott.

Az olasz Alessandro Chiappini edzette nemzeti együttes jövő szombaton a csoportfavorit belgákat fogadja az Érd Arénában. A maradék két meccset jövőre rendezik.
A hét háromcsapatos csoportból az elsők mellett az öt legjobb második jut ki a 2026-os, azeri, cseh, svéd és török közös rendezésű viadalra.
Dánia-Magyarország 2-3 (26, -18, 17, -16, -9)

Eb-selejtező, B csoport, 1. forduló. Birkerød, 1000 néző. 

Magyarország: Petrenkó 6, Szedmák 14, Kump 3, Németh 35, Kiss G. 10, Ambrosio 6.Csere: Tóth (liberó), Jámbor, Glemboczki 1, Kiss L. 1, Fekete, Erőss, Lászlop 6. Szövetségi edző: Alessandro Chiappini.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában