Labdarúgás

2024.08.28. 15:28

Szomszédvári rangadót rendeznek Szarvason

Ha ránézünk a tabellára, nem a megszokott, favoritnak tartott csapatok találhatók az élen a Békés vármegyei I. osztályú bajnokságban. Persze még nagyon az elején tartunk, ám az, hogy a Gyomaendrőd áll az élen, az újonc Kondoros a második és a Jamina a harmadik, sejtetni engedi, hogy ebben az idényben valamennyivel kiegyenlítettebbek lesznek az erőviszonyok. A már pontokat veszítő Szarvas a szomszédvári rangadón a Kondoros, a Békéscsaba II. pedig a Mezőhegyessel ellen igyekszik mindhárom pontot begyűjteni a szombati 3. fordulóban.

Gajdács Pál

A fehér mezes Jamina eddig két mérkőzésen négy pontot söpört be

Fotó: Archív fotó: Bencsik Ádám

Augusztus 31., szombat, 17.00

Békéscsaba 1912 Előre II. (5.)–Mezőhegyesi SE (10.)

Jakab Péter, a Békéscsaba 1912 Előre II. edzője: – Nem kezdődött jól a Mezőhegyesnek a bajnokság. Vannak jó játékosaik, de többen elmentek és többen érkeztek, az edző, a nálunk az utánpótlásban is dolgozó Rotár Péter is új. Orosházán Hursán György, Pusztai András, a beteg Babinyecz Balázs és az első csapattal masszőrként Csákvárra utazó Borbély Zsombor is hiányzott a sorainkból. Lesznek közülük visszatérők, de az még kérdés, hogy kiket kapunk az NB II.-es csapattól. Az ifiknek pedig megkezdődik a bajnokság, onnan sem tudjuk, hogy kikkel számolhatunk. Bízom a jó eredményben, a három pont megszerzésében.

Jamina SE (3.)–Gyomaendrődi FC (1.)

Mazán Zoltán, a Jamina SE edzője: – Sok az egyforma csapat a megye egyben, az erőviszonyok a napi forma függvényében is alakulnak. Nem lesz akkora szakadék a csapatok között, mint tavaly. A befektetett munka fontos. A huszonkettes keretünkből átlagban tizenöten ott vannak az edzéseken. Mély a játékoskeretünk, a kispadon is minőségi cserék ülnek, van harc a kezdőbe kerülésért. Vannak még gondjaink, a támadások megszervezése még nem működik jól, de sokat gyakorolunk az edzéseken. A csapategységgel, hozzáállással nincs gond, jó a kohézió a csapatnál. Felkészülünk a Gyomaendrődből és szeretnénk megnyerni a találkozót. Ökrös László, Turcsek Szilveszter és Zsuzsa László sérült.

Békési FC (11.)–Nagyszénás SE (9.)

Szarvas András, a Békési FC edzője: – Győzelmi szándékkal készülünk a Nagyszénás ellen. Ehhez természetesen az szükséges, hogy tudjunk végre gólt lőni. Legutóbb volt négy-öt lehetőségünk, de még a helyzetkihasználásban is javulnunk kell. Nem ismerjük még teljesen az erőviszonyokat, mert újoncok vagyunk, de egy győzelem sokat jelentene az önbizalom és a motiváció szempontjából. Ollé Péter megsérült Gyomaendrődön, ő várhatóan hiányozni fog.

Dévaványai SE (6.)–Szeghalmi FC (8.)

Bereczki Árpád, a Dévaványai SE edzője: – Nagyszénáson sikerült kijavítani néhány dolgot, ami nem működött a nyitányon, így szereztük meg a három pontot, ami mindenképpen jót tett az önbizalmunknak. A Szeghalom elleni mérkőzésnek sem mi leszünk az esélyese, tekintettel arra, hogy a szombati vendégünk évek óta meghatározó szereplője az első osztálynak, ráadásul nagyon jó tavaszt produkált. Nem feltartott kézzel várjuk a Szeghalmot sem, de kell néhány forduló, hogy felvegyük kilencven percre az osztály által megkívánt szintet. Remélhetőleg sok néző látogat ki újra a mérkőzésre, ami segíthet áthidalni a nehezebb periódusokat. A maródi Papp Viktor, és Papp Krisztián játéka még mindig kérdéses és Nyíri János is makacs sérüléssel bajlódik. Juhász Péter, Pap Ákos és Kovács Bence, munkahelyi elfoglaltság miatt hiányzik.

Szarvasi FC (7.)–Kondorosi TE (2.)

Sajben Gábor, a Szarvasi FC edzője: – Természetesen nem így terveztük a kezdést, nehézzé tettük magunknak ezeket a heteket. Ettől függetlenül ez egy szomszédvári régen látott rangadó, ahova a nem érdemtelenül jól rajtoló, feltüzelt Kondoros érkezik. Ezen a meccsen nekünk nem csak a három pont megszerzése a tét. Remélem, a játékosaim ezt átérzik végre és visszatalálunk a helyes útra.

Füzesgyarmati SK (12.)–Orosházi MTK-ULE (4.)

Boros Tibor, a Füzesgyarmati SK szakmai koordinátora: – Teljesen új számunkra az osztály. A játékoskeretünk a megye kettőből kiesett csapat tagjai és az ifjúságiak alkotják, s hogy mire lesz képes, még nagy talány. Próbálunk egy ütőképes gárdát kialakítani és jó lenne szeptemberben meglátni, hogy milyen eredménybeli elvárásaink lehetnek a csapattal szemben. Az Orosháza ellen nincs különösebb elvárásunk, próbálunk mindenkinek játéklehetőséget adni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában