Atlétika

3 órája

Alföldi Sára Kata bajnok a tizenhat éveseknél

Három korosztály legjobbjai versenyeztek az elmúlt hétvégén Székesfehérváron a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban. A fiatalabb U16-os az egyéni, az U18-as és az U20-as korosztály az összetett bajnoki címek megszerzését vette célba. A Békéscsabai Atlétikai Club versenyzői mindkét versenyről szép eredményekkel térhettek haza, Alföldi Sára Kata révén a 3000 méteres gyaloglásban egy bajnoki cím is született.

Gajdács Pál

Alföldi Sára Kata (balról) bajnok, az Urbanikné Rosza Mária balján álló Mézes Virág ezüstérmes lett az ob-n

Fotó: Fotó: Békéscsabai AC

Alföldi Sára Kata nagy hajráversenyben győzött 14:57,02 perces időeredménnyel. Urbanikné Rosza Mária másik tanítványa, Mézes Virág az 1500 méteres akadályfutásban rajtolt el és 5:27,31 perccel a második helyen ért célba. A csabai klubnál nagy öröm, hogy mindketten bekerültek a szombaton Zágrábban sora kerülő U16-os horvát–cseh–magyar–szlovén–szlovák válogatott viadalon elinduló magyar csapatba.

Alföldi Sára Kata, atlétika, Békéscsabai Atlétikai Club
Alföldi Sára Kata (balról) bajnok, az Urbanikné Rosza Mária balján álló Mézes Virág ezüstérmes lett az ob-n
Fotó: Fotó: Békéscsabai AC

Az összetett bajnokságon a békéscsabai Csepregi Nóra az U20-as korosztályban hétpróbában versenyzett. A megszerzett 3727 ponttal ezüstérmes lett, ráadásként egyéni csúcsot is jegyzett. Litauszki Zsombor a két évvel fiatalabbaknál tízpróbában indult. Az első versenyszámtól kezdve végig az élmezőnyben volt, több egyéni csúcsot ért el, végül 5426 ponttal a harmadik helyen zárta az összetett bajnokságot.

A fiúknál 100, 400 és 1500 méteres síkfutásban, távolugrásban súlylökésben, magasugrásban, 110 méteres gátfutásban, diszkoszvetésben, rúdugrásban és gerelyhajításban kellett versenyezni. A lányoknál 100 m-es gátfutás, 200 és 800 méteres síkfutás, magasugrás, súlylökés, távolugrás és gerelyhajítás számokban lehetett a pontokat gyűjteni. 

Mindkét csabai fiatalt Adorján László és Solticz Kálmán edző készítette fel. S még egy jó hír a békéscsabai klub háza tájáról: Karsai Gábor Kassára egy 10 kilométeres utcai futóversenyre kapott meghívást a hétvégén. Kitűnően szerepelt, 10:15-ös időeredményt elérve győztesként ért célba. 

– A pályán több, mint kilencven méteres szintkülönbség megdolgoztatta Gábort, de ezt sikeresen leküzdötte – summázta versenyzője teljesítményét edzője, Tóth Sándor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában