Labdarúgás - NB II.

2024.09.01. 19:23

Kétszer is felállt a Békéscsaba a BVSC-Zugló ellen - galériával

Bár egymás után negyedik mérkőzésén maradtak nyeretlenek a békéscsabaiak, mégis elégedettek lehettek, mert kétszer is felálltak a hátrányból a még mindig veretlen BVSC-Zugló ellen.

Gajdács Pál

Lassú mederben zajlott a mérkőzés, az első valamirevaló helyzetre bő negyedórát kellett várni. A vasutasok játszottak veszélyesebben, egyre többször jutottak el a csabaiak kapujának közelébe és a 27. percben a jó helyen álló Pekárik László értékesítette csapata első komolyabb ziccerét. A csatár 10 perc múlva duplázhatott volna, de Csató Martin belevetődött a labda útjába. A vasutasok védelmi retesze remekül zárt, a hazaiak nem is nagyon tudtak még csak komolyabb helyzetet sem kidolgozni.

sport, labdarúgás, NB II., Békéscsaba 1912 Előre
A csabaiak egyenlítő gólját Czékus Ádám (lilában) szerezte
Fotó: Bencsik Ádám

A szünetben alaposan felrázta fiait Csató Sándor, mert alighogy kijöttek a második félidőre, szinte rögtön kiegyenlítettek. Jobban és veszélyesebben futballoztak a hazaiak, de a hajrában mégis a vasutasok lőttek gólt egy nagy védelmi hiba után a volt válogatott Vinícius révén. A lilák nem adták fel és a ráadásban egy szép szabadrúgásgóllal megmentették az egyik pontot. A döntetlen igazságos.

27. perc:  Benkő-Bíró jobb oldali bedobása Hidit találta középen, aki 17 m-ről lőtt, Zamostnyról Pekár L. elé került a labda és 6 méterről jobbal a jobb alsó sarokba emelte a labdát, 0–1.

51. perc: A saját térfeléről lőtte át a túloldalra a labdát Kovács Gábor, Vinícius rosszul ért bele, Czékusé lett, aki 14 méterről lőtt, a labda a kapuson irányt változtatott, majd a jobb kapufáról a hálóba pattant, 1–1.

85. percben: Szabadrúgás után Király tette bele a fejét a labdába az üresen álló Vinícius, jobbal 7 méterről a jobbal a bal alsó sarokba passzolt, 1–2. 

90+2. perc: Szatmári végezhetett el szabadrúgást mintegy 22 méterről, bal lábas lövése megpattant a kapu előtt, ami mindenkit becsapott és érintés nélkül a kapu jobb oldalába vágódott. 2–2 

Jó: Czékus, Tóth M., Csató M., ill. Pekár L., Erdélyi B., Szilágyi.

Békéscsaba 1912 Előre–BVSC-Zugló 2–2 (0–1)

NB II.-es labdarúgó-mérkőzés. Békéscsaba, 930 néző. V.: Kovács J. Z. (Ring K., Szabó D.)

Békéscsaba:  Uram – Gyenti (Maronyai, 46.), Viczián, Kovács G., Csató M. – Szabó B. (Szatmári I., 58.), Pintér (Kóródi, 88.), Tóth M., Mikló – Vólent (Sármány, 58.), Czékus (Zádori, 81.). Vezetőedző: Csató Sándor.

BVSC-Zugló: Erdélyi B. – Ureche (Májer, 88.), Vinícius, Hesz – Benkő-Bíró, Szilágyi M. (Kocsis, 79.), Hidi P., Király Á. – Nwachukwu (Batai, 67.), Zamostny (Kovács D., 92.), Pekár L. (Nemes, 79.). Vezetőedző: Csábi József.

Sárga lap: Pekár L. a 38., Zamostny a 62., Tóth M. 71., Hesz a 78., Czékus a 81., Hidi a 93., Maronyai a 95. percben.

Csató Sándor: – Pozitívum, hogy egy jó csapat ellen kétszer is fel tudtunk állni. A második félidő nagyon élvezhető volt, mindkét csapat csak támadni akart. A mérkőzés végén megdicsértem a játékosokat, mert a szívüket-lelküket kitették a pályára.

Csábi József: – Sajnos az utolsó pillanatokban hiányzott egy kis koncentráció, sajnos a pontrúgásoknál belehibáztunk. A mérkőzésen minden volt, ami a játékot el tudja rontani, a meleg, a talaj, játékra alkalmatlan volt a pálya. Az első félidőben kimondottan jól játszottunk, a vezetésünk után kellett volna még egyet rúgni és akkor meg lehetett volna a mérkőzés, ami a második olyan volt idén, amikor a kilencvenedik perc után egyenlít az ellenfél.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában