Röplabda

Tegnap, 11:34

Dékány Bernadett „Szeressünk röplabdázni és élvezzük, amikor a pályán vagyunk”

Dékány Bernadett több olasz és francia csapatban szerzett rendkívül értékes tapasztalatokat eddigi pályafutása során az MBH-Békéscsaba női röplabda-csapatának egyik magyar nyári igazolása. Dékány Bernadett már új csapata színeiben is megcsillogtatta tudását, az elmúlt hétvégi nyíregyházi Fatum-kupán a torna legtechnikásabb játékosának választották. Benyomásairól, terveiről a Békéscsabai RSE honlapján nyilatkozott.

Gajdács Pál

Dékány Bernadett több külföldi csapat megfordult

Dékány Bernadett elárulta, hogy továbbra is tervben volt, hogy külföldön folytatja a játékot, ahol az elmúlt tíz évben több országban is megfordult. Amikor azonban felvette a kapcsolatot a menedzserén keresztül a BRSE-vel, változott az álláspontja.

Dékány Bernadett, röplabda, MBH-Békéscsaba
Dékány Bernadett nagy erőssége lehet az MBH-Békéscsabának
Fotó: Fatum-Nyíregyháza

– Azon kívül, hogy több év után újra itthon lehetek, közel a családomhoz és barátokhoz, nagy szerepet játszott a BRSE célja a bajnokságban. Mindenképpen érem megszerzése a kitűzött cél, valamint a nemzetközi mezőnyben való elindulás is extra motiváció – mondta a 32 éves szélső ütő, aki hamar beilleszkedett a csabai csapatba, amelyben van olyan játékos, akit már korábbról is ismert.

– A csapat többnyire tehetséges fiatalokból áll, akikben van potenciál és folyamatosan fejlődnek. Ugyanakkor többen is rendelkezünk külföldi tapasztalattal, ami nagy előny a magyar bajnokságban – jegyezte meg Dékány Bernadett. – Igyekszem a külföldön szerzett tapasztalataimat a pályán is megmutatni, stabilitást adni a csapatnak, valamint a fiatalabb játékosokat is tanácsokkal ellátni. Ezúton is köszönöm a bizalmat Baran Ádámnak és remélem, hogy a csapat segítségére tudok lenni.

A volt válogatott beszélt a légiósként és a korábban Békéscsabán vendégként megélt élményeiről:

– Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen minden légiós szezonomból hoztam szép emlékeket és sok jó tapasztalatot. Talán amikor Monzában játszottam és megnyertük a bajnokságot, az örök élmény marad, de a görögországi légióskodásom is szép emlék. Mindig nagyon jó hangulatban teltek a mérkőzések, felejthetetlen élményt tud nyújtani a sok néző és szurkoló. Remélem, az idei szezonban is sok telt házas mérkőzésen szorítanak majd nekünk szimpatizánsaink!

S hogy mit vár magától és a szezontól?

– Nekem az a legfontosabb, hogy stabilitást és kiegyensúlyozottságot adjak a csapatnak, amire lehet építkezni. Nagyon fontos, hogy szeressünk röplabdázni és élvezzük, amikor a pályán vagyunk, jó hangulatot teremtsünk és legyünk türelemmel, az edzésen befektetett energia meg fog mutatkozni a mérkőzéseken. Pozitívan állok a szezonhoz, de hosszú út áll még előttünk – zárta mondandóját Dékány Bernadett.

 

Névjegy

Dékány Bernadett

Született: 1992. június 30.

Poszt: szélső ütő

Magasság: 187 cm

Ütésmagasság: 301 cm

Blokkmagasság: 280 cm

Eddigi csapatai: Vasas Óbuda (2008–2012); KGS Robursport Pesaro (olasz, 2012–2013); Puntotel Sala Consilina (olasz, 2013–2014); Corpora Aversa (olasz (2014–2015); Saugella Team Monza (olasz, 2015–2016); CSM Bucuresti (román, 2016–2017); Delta Informatica Trentino (olasz, 2017–2018); Vasas Óbuda (2018–2020); RC Cannes (francia, 2020–2021), Fatum-Nyíregyháza (2021–2022); Pays d’Aix Venelles (francia, 2021–2022); AO Aigaleo (görög, 2022–2023); Rapid Bucuresti (román, 2023–2024); MBH-Békéscsaba (2024–)

Legjobb eredményei: 2-szeres Extraliga, 3-szoros Magyar Kupa-győzes; Arany Európa Liga-győztes a magyar válogatottal (2018); Francia bajnoki bronzérmes (2022); Román bajnoki bronzérmes (2024), román kupa-ezüstérmes (2024)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában