Labdarúgás - Vármegyei II. osztály

2024.09.11. 09:43

Leköszönt az élcsapat edzője

A vármegyei labdarúgó-bajnokság második vonalában három fordulónak kellett eltelnie ahhoz, hogy megtörtént az első edzőcsere. Némileg váratlan helyen mondott le a szakvezető, hiszen a csapat jól kezdte az évet.

Bakulya Mihály

A doboziak egy év után ismét edzőkeresőben vannak. Fotó: Babák Zoltán

Fotó: Babák Zoltán

Kis László, a dobozi együttes kispadjáról állt fel csapata hétvégi, Magyarbánhegyesen elszenvedett vereségét követően. Kívülről szemlélve a döntés meglepő, mivel a kékek jól indították az évet, a szombati fiaskó ellenére a csoportjuk tabelláján az élmezőnyében helyezkednek el.

– Hétfőtől már nem én vagyok az edző, a saját döntésem volt, hogy felállok. Nincs semmilyen személyes vagy egyéb ok. Továbbra is szurkolok a csapatnak, hogy sikeres legyen – fogalmazott szűkszavúan Kis László, aki tavaly nyár óta irányította a kék-fehéreket.

Nem is eredménytelenül, hiszen a II. osztály A csoportjának utolsó előtti gárdáját vette át 2023 nyarán. Abból faragott stabil középcsapatot, amely úgy végzett 8. helyen legutóbb, hogy a tavaszi idényt a dobogóról indította.

– Sajnálattal értesültünk és váratlanul ért bennünket a szakember döntése, hogy indoklás nélkül távozott, de fájó szívvel tudomásul vettük azt és sok sikert kívánva váltunk el – fogalmazta meg az egyesület álláspontját Tobai János szakosztályvezető. – A Keresztúr elleni szombati bajnokit a csapat idősebb játékosainak konzultálása mellett tudjuk le, a jövő heti szabadnap miatt lesz két hetünk az ideális utóbb felkutatására. Arra törekszünk, hogy házon belüli tartós megoldást találjunk.

A dobozi csapat a Békésszentandrás hazai és a Köröstarcsa idegenbeli legyőzésével kezdte az évet, majd jött legutóbb az említett Magyarbánhegyesen szenvedett 4–0-s vereség, ezzel az Északi csoport második helyén áll. Szombat 13.30 órakor a Sarkadkeresztúrral vív szomszédvári rangadót saját közönsége előtt

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában