Röplabda

2 órája

Nem bírt a Lugossal a Békéscsaba

Az MBH-Békéscsaba a Fatum-Nyíregyháza legyőzésével kezdte meg pénteken a hagyományos lugosi felkészülési tornát, melynek második napján a jó erőkből álló házigazdákkal nézett farkasszemet. Ahogy az egy héttel a nyíregyházi tornán, úgy most sem bírt román ellenfelével a Békéscsaba.

Gajdács Pál

Hiába kezdtek jól a békéscsabaiak, végül a házigazda lugosi csapat győzött a romániai tornán

Fotó: Fotó: BRSE

CSM Lugoj (romániai)–MBH Békéscsaba 3:1 (–24, 21, 19, 17)

Nemzetközi felkészülési torna, Lugos.

Békéscsaba: Koseková, Dékány, Hurst, Kocics, Mayer, Kiss E. Csere: Kertész, Nánási (liberók), Caraballo, Mikus, Fekete, Gajdács, Budai. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Zsinórban öt csabai ponttal kezdődött a találkozó Barbora Koseková remek nyitássorozatát követően, így a Lugos mestere időt is kért. Nem csökkentettek a tempón a békéscsabaiak, Kiss Emese és Marta Hurst ászaival tartották az előnyt. A remek színvonalú találkozón jött az újabb fordulat, 22:20-ra felzárkózott a házigazda, Tóth Gábor magához rendelte tanítványait, végül Nina Kocics tett pontot az etapra.

Látványos labdameneteket láthatott a nagyérdemű a második felvonásban is. Samaret Caraballo tolta a csabai csapat szekerét, de a hazaiak tartották a lépést, sőt 18:18 után előnybe kerültek, amit meg is őriztek a szett végéig.

A harmadik játékrészben hullámzott játék, felváltva vezettek a csapatok, aztán a Lugos eszmélt előbb és meglépett. Tóth Gábor cserékkel próbálkozott, jött Fekete Ramóna, Budai Viktória, Nánási Zoé, Mikus Nina és Gajdács Lina. Ez sem törte meg a házigazdák lendületét, így magabiztosan hozták a játszmát.

Nem kezdődött jól a negyedik felvonás, és bár derekasan küzdöttek a csabai fiatalok, nem találták meg a hazaiak játékának ellenszerét. A magyar csapat 20:15-nél még indított egy rohamot, de a tapasztalt vendéglátók visszaverték és megnyerték az összecsapást.

Vasárnap délután a torna zárónapján a Brassó együttese ellen lép pályára a BRSE.

Tóth Gábor: – A remek első szettet követően a második etapban is volt egy nagyon jó periódusunk, amikor tizennégy tízre vezettünk, de ott megtorpantunk, amit nagyszerűen használt ki a jó erőkből álló hazai együttes. Versenyben voltunk, viszont a találkozó rávilágított arra, hogy számos dologban kell még fejlődnünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában