Röplabda

10 órája

Három mérkőzést játszanak Lugoson

Közeledik a szezonkezdés a női röplabdában, ennek egyik közvetlen jele, hogy sorozatban játssza tesztmérkőzéseit az MBH-Békéscsaba. A viharsarkiak péntektől a romániai Lugoson megrendezendő tornán vendégszerepelnek.

Gajdács Pál

Kertész Petra (kék-fehér szerelésben) bízik abban, hogy jobb játékra lesznek képesek a Lugoj ellen, mint egy héttel korábban

Fotó: Archív fotó: Imre György

Az elmúlt hétvégén a nyíregyházi Fatum-Property Kupán lépett pályára a csapat és a szlovén Calcit Volley 3:1-es legyőzése után a döntőben éppen attól a román CSM Lugoj együttesétől szenvedett 3:0-s vereséget, amely a következő, pénteken kezdődő felkészülési torna házigazdája lesz.

Lugoson a hazaiak és a Békéscsaba mellett a Nyíregyháza, valamint a szintén román élvonalbeli CSM Corona Brasov szerepel. Mindenki játszik mindenkivel, a csabaiak először pénteken 20.30-tól a Fatum-Nyíregyházával csapnak össze, aztán szombaton 19.30-tól a Lugoj elleni csata következik, vasárnap pedig 15 órától brassóiak ellen zárják a tornát.

Kertész Petra a Békéscsaba fiatal liberója az egyedüli, aki mai csapatból tavaly is járt a lugosi tornán.

– A Fatum-kupa nagyon jó lehetőség volt arra, hogy végre meccsszituációban is együtt játsszon a csapat, és hogy kiderüljenek azok a helyzetek és játékelemek, amikben még fejlődnünk kell – mondta a válogatott játékos a Békéscsabai RSE honlapján. Hozzátette: a Lugos ellen szeretnének sokkal jobb játékot nyújtani, mint amilyet Nyíregyházán mutattak. Igyekeznek minél kevesebb hibával játszani, a nehezebb szituációkat a lehető legjobban megoldani, valamint hangsúlyt fektetnek a jó nyitásokra is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában