Tenisz

2024.09.16. 14:36

Egyéniben és párosban is nyert meccset az Eb-n Mokán István Damján

A csehországi Most városában rendezték meg az elmúlt héten az U14-es korosztály Európa-bajnokságát, ahol a magyar válogatott tagjaként Mokán István Damján, a békéscsabai Viharsarok Tenisz Alapítvány fiatalja is ütőt fogott.

Gajdács Pál

Mokán István Damján a spanyolországi torna színhelyén

Fotó: Fotó: Viharsarok Tenisz Alapítvány

Egyéniben az 1. fordulóban 6:4, 6:4-re legyőzte a litván Erikas Maskolaitist, de a 32 között nem bírt a spanyol Izan Banares Lasalával (6:4, 1:6, 1:6). Párosban Fazekas Vencel oldalán legyőzte a litván Maskolaitis, Griaziutin kettőst, a finn Niemelä, Tuomolin duó azonban megálljt parancsoljt a nyolcaddöntőben.

Az Eb-t megelőzően a spanyolországi La Nuciában a David Ferrer Tennis Europe Junior Tour 1. kategóriás nemzetközi versenyén vehetett részt, s hogy ez az útja megvalósulhasson, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával a Nemzeti Tehetség Alaptól elnyert egymillió forintnak köszönhette.

A 64-es táblán a francia 6:3, 6:2-es, a spanyol 6:4, 6:1-es, majd az olasz ellenfele 6:2, 3:6, 6:0-as legyőzésével a negyeddöntőbe került. Ott a máltai Evan Galea elleni 4 órás mérkőzésen 6:4, 5:7, 5:7-re veszített úgy, hogy a második játszmában 5:2-nél 2 szettlabdája is volt.

Párosban portugál barátja, Francisco Sardinha oldalán bronzérmet szerzett az 1. kategóriás nemzetközi versenyen.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában