Röplabda

2024.09.15. 16:54

Ezüstérmes a Békéscsaba a nyíregyházi tornán

Ezüstérmes lett az MBH-Békéscsaba a nyíregyházi Fatum-Property Kupán, miután a vasárnapi döntőben három szettben kikapott a Challenge-kupa-negyeddöntős román CSM Lugoj csapatától.

Gajdács Pál

A döntőben jobb volt a teljes keretével kiálló román Lugoj

Fotó: BRSE

A szombati elődöntőben a szlovén bajnok, MEVZA-kupagyőztes Calcit Volley csapatával találkozott a Békéscsaba és 3:1-re győzött.

Parázs küzdelemben az első szett hajrájában Nina Kocics pontjaival előnybe került a Csaba, amit hősies küzdelemben sikerült megtartani. A második felvonásban a szlovénoknak ment jobban a játék, igaz, néhány játékvezetői ítélet is kellett ahhoz, hogy kiegyenlítse hátrányát a Calcit. A 3. szettben a BRSE irányított, de a szlovénok tapadtak, s ezt az etapot Mikus Nina gyönyörű blokkja zárta le. A negyedik periódusban 19:19 után a Csaba kerekedett felül és hozta a jtszmát és a mérkőzést is. Mivel a másik elődöntőben a Lugos 3:0-ra legyőzte a Nyíregyházát, így a BRSE vasárnap délután a román csapat ellen vívhatta a döntőt.

A döntőt jól kezdte a Csaba, de fordított a Lugoj, majd Tóth Gábor pályára küldte a fiatalokat, Barbora Kosekovát Fekete Ramóna, Kertész Petrát Nánási Zoé, Samaret Caraballót Gajdács Lina, Chloé Mayert pedig Mikus Nina váltotta szép sorjában. Egy rövid fellángolás ugyan összejött, egyenlíteni azonban nem sikerült, az első etapot elvitte a CSM. Csak az eleje volt szoros a 2. szettnek, s bár egy ízben sikerült visszazárkózni mínusz kettőre, ez a játszma is a román csapaté lett, mint ahogy harmadik is, amikor már kizárólag a fiatalokat tartotta a pályán Tóth Gábor.

Elődöntő: MBH-Békéscsaba–Calcit Kamnik (szlovén) 3:1 (22, -22, 16, 23)

Döntő: MBH-Békéscsaba–CSM Lugoj (román) 0:3 (–17, –18, –9) 

Tóth Gábor, a Békéscsaba vezetőedzője így értékelt:

– Elégedett vagyok, nyilván a döntőben az utolsó szettért kár, de a fiataloknak kell a játéklehetőség, hiszen nem hét játékos fogja végigjátszani a szezont, és ha van valami probléma, akkor ne kelljen bedobni olyasvalakit, aki ilyen szinten még nem volt pályán. Ők is bátrak voltak, jól teljesítettek, aztán elfogyott a lendület az utolsó játszmára, és tegyük hozzá, hogy a Lugos legerősebb keretével játszottunk. Az is volt a cél, hogy megnézzük a fiatalokat, van még mit tanulni, és látjuk, mi a követendő irány.

A harmadik helyet a Nyíregyháza szerezte meg, miután 3:2-re legyőzte a Calcit Volley együttesét.

A nyíregyházi torna után szeptember 20-22. között a romániai Lugoson lesz jelenése a békéscsabai együttesnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában