Labdarúgás - NB III

2 órája

Tükörsima gyulai győzelem

Magabiztos hazai győzelemmel folytatta bajnoki szereplését a Gyulai Termál FC labdarúgócsapata, amely a vasárnapi 9. fordulóban a BKV Előre gárdáját múlta felül az első félidei jobb játékával, ezzel megtartotta pontelőnyét Dél-keleti csoport élén.

Bakulya Mihály

Gyulai Termál FC–BKV Előre 4–1 (3–0)
NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Gyula, 520 néző. Vezette: Fehérvári Patrik (Dobos Dávid, Pálinkás Donát Ferenc).
Gyula: Füstös – Szabó Zs. (Sztankó, 60.), Szabó P., Zelenyánszki, Krajcsó – Katona (Kovács Zs., 70.), Zabari – Czirok, Szilágyi (Ilyés, 70.), Malkócs (Trescsula, 60.) – Csicsely (Varga T., 79.). Vezetőedző: Ekker Attila.
BKV Előre: Szüsz – Reizer, Forgács, Balogh M. (Wágner, 62.), Szabó N., Madarász – Bartha, Nagy B., Soós, Mile (Körösi, 80.) – Kerék. Vezetőedző: Balogh Béla.
Gólszerző: Malkócs (28.), Szabó P. (44.), Szilágyi (45.), Czirok (64.), ill. Wágner (71.).

A vendégek élénkebben kezdtek, az első negyedórában jól megbecsülték a labdát, de helyzetekig nem jutottak el. Nem így a hazai együttes, amelynek Csicsely révén volt egy ígéretes lehetősége. A folytatásban a két tizenhatos között gyötörték egymást a csapatok, helyzet nélkül. Ezért is hatott meglepetés erejével a 28. percben a Termál FC vezető találata. Krajcsó végzett el egy bal oldali szögletet amibe a lábak sűrűjében Malkócs szúrt bele, róla került a rövid sarokba a labda, 1–0. Előnye birtokában a támadóra fogta a Termál, ennek a szünet előtt lett meg a hozadéka. A 44. percben Csicsely szögletét kifejelték a védők, a labdát Szabó Péter 16 méterről ballal, félfordulásból bombázta a léc alá, 2–0. Egy minutával később Czirok lövéssel zárta jobb oldali szólóját, a kapusról Szilágyi elé pattant a játékszer, aki közelről kotorta azt a hálóba, 3–0.
Szünet után sem hagyott alább a hazaiak lendülete. A 64. percig váratott az újabb gól, amikor Krajcsó 22 méterről forgácsolta szét a felső lécet, a kipattanót pedig Czirok kiszorított helyzetből juttatta kapuba, 4–0. A vendégek becsületből mentek és ennek jutalmául a 71. minutában egy beadást Wágner belsőzött a hálóba, 4–1. Több gól viszont már született, a hazaiak győzelme nem forgott veszélyben.

Jó: Szabó P., Zabari, Krajcsó, ill. Soós, Kerék, Reizer.

Ekker Attila: – Tudtuk, hogy a BKV labdabiztos játékra képes, de labdaszerzés után az előttük megnyíló területeket remekül játszottunk meg, ennek köszönhetően sok helyzetet alakítottunk ki, és már a szünetig le tudtuk zárni a mérkőzés érdemi részét.

Vincze Gyula

További eredmények: Bp. Honvéd II.–Szeged 4–0, Monor–Szolnok 0–1, Vasas II.–Tiszaföldvár
ESMTK–Dabas 1–0, Martfű–Tiszakécske 0–1, Hódmezővásárhely–Kecskemét II. 1–1, Csepel–Pénzügyőr 1–1.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában