Vívás

Tegnap, 13:13

Kedvcsináló nyílt nap a vívóknál

Gajdács Pál

Nem bánja meg, aki az orosházi vívóklubot választja, hiszen remek körülmények között, jó hangulatú foglalkozásokon vehet részt

Fotó: Fotó: Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület

Nyílt napot hirdetett a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület szombaton a református iskola tornatermébe. A napokban ünnepelték a World Fencing Day-t, vagyis a vívás világnapját, ezért is rendezték meg – már nem először – a nyílt napot.

A bemutatókkal, ügyességi játékokkal nem titkoltan kedvet szerettek volna csinálni a vívósport iránt érdeklődő gyerekeknek. Jelenleg mintegy harminc vívó jár a kardvívást oktató orosházi klub edzéseire, de nem titkolják, hogy szeretnék, ha még lennének újabb csatlakozók is. Minden hétköznap tartanak foglalkozásokat.

A vívónapra érkezőket a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület már tapasztaltabb pengeforgatói kalauzolták. Egy sikeres olimpia után (a férfi kardcsapat fantasztikusan szerepelt Párizsban, a Szilágyi Áron, Szatmári András, Rabb Krisztián, Gémesi Csanád négyes csak a döntőben szenvedett vereséget) mindig több a jelentkező, ebben bíznak az orosháziak is.

Friss hír, hogy az orosházi klub rendezheti meg februárban a három egykori olimpiai bajnokról Gerevich Aladárról, Kovács Pálról és Kárpáti Rudolfról elnevezett országos ranglista verseny harmadik fordulóját. S ha a szombaton megjelent és a klubhoz csatlakozó gyerekek ezen még nem is indulhatnak el, motivációként hasznos lehet a rangos korosztályos viadal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában