Labdarúgás - Vármegyei II. osztály

2 órája

Déli csoport: nyílt a verseny az első helyért

Vasárnap három mérkőzéssel zárult a Vármegyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság 10. fordulója. A Déli csoport szomszédvári rangadóján a házigazda Lőkösháza az idény során másodszor is legyőzte az Eleket. Északon Mezőberényben nem láthattak gólt a nézők, a szomszédos Köröstarcsán pedig a csabacsűdiek ismét 2–1-re múlták felül a sereghajtó házigazdákat.

Bakulya Mihály

A Déli csoport határ menti derbijét több mint kétszázan követték nyomon a helyszínen. Azt láthatták, hogy egy gól nélküli félidőt követően a hazaiak a meccs utolsó harmadában „lelépik” a vendégeiket. A másik szekcióban a berényi délelőtti csata a „kölcsönös meg nem bántás” jegyében pergett le, Tarcsán viszont ellentétes félidők után alakult ki a vendégsiker.

Mezőberény; Déli csoport; Északi csoport
A berényiek döntetlenjével tovább bonyolódott a helyzet északon. A Déli csoport sem kiszámíthatóbb. Archív fotó: Kiss Zoltán

Kiszámíthatatlanná vált a Déli csoport

Délen a Szabadkígyós vereségével nyílt lett a versenyfutás az elsőségért, a felsőházi tagságért viszont összesen hat együttes vetélkedik. Az északi divízióban a Magyarbánhegyes és a Köröstarcsa lóg ki felül és alul, a többi csapatnak közel azonos esélye van a négy közé jutásra.

Északi csoport
Mezőberényi LE–Sarkadkeresztúri SE 0–0

Vármegyei II. osztályú labdarúgó-mérkőzés. Mezőberény, 50 néző. Vezette: Bálint Zoltán.
Mezőberény: Rau – Pázsit, Adamik, Tóth J., Durkó, Jónás (Gschwindt, Bereczki), Lakatos, Buczkó, Zsíros, Székely, Varga J. (Benyovszki J.). Edző: Adamik Dávid, Benyovszki Róbert.
Sarkadkeresztúr: Patka Gy. – Képíró, Jánki M. (Kozma), Molnár M., Jánki I., Kopács, Tóth I., Szalazsán R., Zsoldos, Szabó Mózes, Takács L. Edző: Szűcs Egon, Takács László.
Adamik Dávid: – Minden tiszteletem azok előtt akik megjelentek a mai délelőtt és becsülettel küzdöttek az eredményért. Igazságos döntetlen. Köszönjük a sört!
Szűcs Egon: – Egyenlő erők küzdelme, igazságos döntetlen.

Balogh Lajos

Köröstarcsai KSK–Csabacsűdi GYLSE 1–2 (0–0)

Köröstarcsa, 80 néző. Vezette: Nemczov Márk.
Köröstarcsa: Nagy-Gáspár – Pap D., Puskás, Szivák (Fülöp L.), Kozák (Kis G.), Schmél Z. (Nagy Zs.), Keresztesi, Szentpéteri, Vincze, Mészáros J., Mészáros S. Játékos-edző: Vincze Gyula.
Csabacsűd: Petrovics – Szántosi (Seres), Tofan (Rétes), Gombár E., Hraskó, Jelen, Bakos (Farkas Zs.), Kugyela, Krátky (Gerhát), Hajdú (Kozsuch), Kiss G. Edző: Gombár György.
Gólszerző: Nagy Zs. (89.), ill. Hraskó (68.), Seres (83.).
Vincze Gyula: – Az első félidőben mi domináltuk a játékot, ami helyzetekben és ziccerekben is megmutatkozott, de ezek rendre kimaradtak. A második félidőben már nem sikerült abban a minőségben játszanunk, de még ekkor is volt ziccerünk. Ahogy az szokott lenni a sok kihagyott ziccer megbosszulta magát, ami nekünk kifelé, az az ellenfelünknek befele pattant. Nem érdemeltünk vereséget, de amíg nem zárjuk le az ilyen meccseket időben, ez lesz az eredménye.
Gombár György: – Ahogy tartja a mondás, a győzelmet nem kell megmagyarázni!

B. Kerekes Zsuzsanna

Mesterlövészek

11 gólos: Kukla Dávid (Magyarbánhegyes)
7 gólos: Kopács Zsolt (Sarkadkeresztúr)
5 gólos: Bozsár Gábor (Magyarbánhegyes), Patkás Sándor (Sarkadkeresztúr), Szécsi Rajmond (Békésszentandrás)
4 gólos: Bakos Krisztián (Csabacsűd), Benyovszki János (Mezőberény), Lakatos Miklós (Mezőberény), Rácz György Márk (Doboz), Szigeti János (Doboz), Váczi Roland (Doboz), Virág Imre (Békésszentandrás)

 

Déli csoport

Lőkösháza KSK–Eleki USE 4–1 (0–0)

Lőkösháza, 210 néző. Vezette: Láza András.
Lőkösháza: Hotea – Kovács Gy., Kolozsi (Horváth N.), Barthalos (Pusztai), Szincsák, Czernó, Bíró, Boros, Kollát, Barna, Balázs M. Edző: Botás Attila.
Elek: Kajári – Dehelán, Kovács Zs., Puporka, Rostás (Sipos), Nagy Á., Nagy E., Kacsala, Tamás, Jepure (Kászián), Kasznár. Játékos-edző: Nagy Gergely.
Gólszerző: Kollát (67., 71.), Barthalos (84., 85.), ill. Kasznár (88.).
Botás Attila: – A pályafutásom legnagyobb győzelme volt a mai. Sok szurkoló előtt mutattuk meg, hogy nem lehet leírni minket, még a médiában sem. Le a kalappal a csapat előtt! Ma minden összejött, ami a sikerhez kell egy jó Elekkel szemben. A sportszerű mérkőzés kiváló játékvezetéssel párosult.
Nagy Gergely: – Szégyen, gyalázat!

Borsi Attila

Mesterlövészek

12 gólos: Balog Krisztián (Mezőmegyer)
10 gólos: Barthalos Dávid (Lőkösháza), Komlósi Miklós (Lőkösháza)
7 gólos: Popovics Marcell (Csorvás 2, Tótkomlós ),
6 gólos: Deli Lajos Patrik (Tótkomlós), Milek Bence (Szabadkígyós), Nagy Zétény (Szabadkígyós), Rostás Benjámin (Elek)
5 gólos: Faragó Richárd (Szabadkígyós)

 

Következik

  • Északi csoport, 11. forduló. November 2., szombat, 13.30: Magyarbánhegyesi FC–Békésszentandrási HMSE, Sarkadkeresztúri SE–Békéscsabai MÁV SE, Dobozi SE–Köröstarcsai KSK. November 3., vasárnap, 13.30: Csabacsűdi GYLSE–Csanádapácai EFC. Szabadnapos: Mezőberényi LE.
  • Déli csoport, 11. forduló. November 2., szombat, 13.30: Battonyai TK–Lőkösháza KSK, Szabadkígyósi SZSC–Újkígyós FC. November 3., vasárnap, 13.30: Csorvási SK–Tótkomlósi TC, Eleki USE–Végegyházi SE. Szabadnapos: Mezőmegyer SE.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában