Fekvenyomás

3 órája

Felhúzásban és fekvenyomásban is világbajnokok

Érdemes volt több mint félezer kilométert utaznia Poliák Juditnak és Kurucz Lászlónak, hiszen mindketten elérték céljukat: dupláztak a világbajnokságon. A WUAP világszervezet által a Brnóhoz közeli Pohorelicében múlt héten megrendezett világbajnokságon fekvenyomásban és felhúzásban is győztek a súlycsoportjukban.

Gajdács Pál

Poliák Judit és Kurucz László a trikolórral

Fotó: Fotó: Fanatic Body&Fitness Power facebook oldala

A békéscsabai Fanatic Body&Fitness Power színeiben versenyző Poliák Judit a masters, 40 éven felüliek korosztályában felhúzásban 100 kg-ot teljesített a 48 kg-os súlycsoportban, amit senki nem tudott túlszárnyalni. Fekvenyomásban először versenyzett és 35 kg-os eredménnyel zárt. Megpróbálkozott a 37,5 kg-al is, de a bírók nem fogadták el, de így is felállhatott a dobogó csúcsára.

Kurucz László a masters IV. korosztály 67,5 kg-os súlycsoportjában versenyzett. Fekvenyomásban 95 kg-ig jutott el, ami új világcsúcs! Felhúzásban 130 kg-os eredményt ért el, mindkét kategóriában aranyérmet akasztottak a nyakába.

– A hosszú utazás miatt nem voltam igazán jó formában, száznegyven kilogrammal itt is világcsúcsot jegyezhettem volna. Fekvenyomásban egy magyar versenyző nyolcvanhat kilogrammos teljesítményét múltam felül – mondta Kurucz László, aki a hétvégén már a szlovákiai Nagyszombaton a GPC szervezet világbajnokságán versenyez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában