kosárlabda

3 órája

Gura Norbert alakulatának felvillanásai voltak

A harmadik bajnoki mérkőzésén sem termett babér a csabai kosarasoknak az NB I. B-s pontvadászat Zöld csoportjában. Gura Norbert alakulata a tavaly még egy szinttel feljebb csatázó Nagykőrös ellen nem tudta megismételni a korábbi két találkozón nyújtott teljesítményét.

Bakulya Mihály

Az 5. percig szorosan alakult a mérkőzés, a hazaiakat Szarvas Péter két triplája tartotta versenyben, ám a negyed második részében alább hagyott a hazai pontgyártás, ezt kihasználva 10-23-ra lépett el a Nagykőrös. Gura Norbert alakulatának a végjátékban sikerült kozmetikáznia az eredményt, a folytatásra pedig feljavult a támadójátéka. 

Kurtucz Ferenc; kosárlabda; Gura Norbert;
Gura Norbert tanítványai közül Kurtucz Ferenc azon kevesek egyike volt, aki átlagon felül teljesített. Fotó: Kiss Zoltán

Cvijin két sikeres távolival hívta fel magára a figyelmet, Kurtucz pedig a festékből termelte a kosarakat, ezzel a 13. percben egyenlített a BKK, majd Vágvölgyi büntetőjével vezetett is átmenetileg. Mindez kérészéletűnek bizonyult, mert a negyed végén beleerősített a vendégcsapat és 33-34-ről 33-43-ra alakította az eredményt.

Gura Norbert együttesének visszaesett a játéka

A második félidő első felvonásában visszaesett a házigazdák támadójátéka, nem igazán boldogultak a látogatók sokmozgásos védekezésével. A nagykőrösiek ponterőben is sokat javultak, 46-64-es állásnál az addigi legnagyobb fórt alakították ki, csak a visszatérő Balog Gábor két triplájának köszönhetően maradt húszon belül a csapatok közötti különbség. A záró negyed elején egy 11-2-es etap végképp mindet eldöntött. A csabaiak ezen az estén leginkább ponterőben maradtak el az ellenfelüktől, és a védőmunkájuk nívója sem érte el a vendégekét.

Gura Norbert: – A Nagykőrös jó dinamikával, szervezett kosárlabdát játszott, sikerült felőrölnie minket a végére. Voltak jobb periódusaink, de a ki nem kényszerített hibáinkat és rövidzárlatainkat rendre megbüntették és sajnos ezekből már nem tudtunk visszajönni. Köszönjük szépen a fantasztikus hangulatot a két szurkolótábornak!
Kovács Márk: – Nagyon örülünk a győzelemnek, idegenben mindig nagy dolog nyerni. Javult a támadó játékunk, könnyű kosarakat is tudtunk dobni, ami jó ritmusba rakott minket. Sérülések is hátráltattak, de elbírta a csapat. Köszönjük a hazaiaknak a sportszerű játékot!

Békéscsabai KK–Nagykőrösi Sólymok KE 66–87 (17-25, 18-18, 17-23, 14-21)

NB I. B-s férfi kosárlabda-mérkőzés, Zöld csoport. Békéscsaba, 150 néző. Vezette: Sallai, Domán, Fülöp.
Békéscsaba: Kovács J., Szarvas 8/6, Cvijin 9/9, KURTUCZ 20, Hajdu 4. Csere: Balog G. 10/6, VÁGVÖLGYI 12/6, Botos 3, Botta-Dukát. Edző: Gura Norbert.
Nagykőrös: TÓTH B. 18/6, Filep 3/3, Fehér 16, MÁRI 18/6, CSORVÁSI 14. Csere: Molnár M. 5/3, Tóth M. 11, Hőgye, Béres 2. Edző: Kovács Márk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában