Birkózás

2 órája

Hajduch Nándor újabb bajnoki címe

Tatabányán, a Földi Imre sportcsarnokban a hétvégén több korosztályban is szőnyegre léptek a legjobb hazai birkózók. Az U23-as országos szabadfogású bajnokságon a Szarvasi Birkózó Egyesület kiváló versenyzője Hajduch Nándor 79 kg-ban országos bajnok lett, ezzel idén junior kora ellenére az U20-as, az U23-as és a felnőtt országos bajnoki címet is megszerezte.

Verasztó Lajos

Hajduch Nándor klubtársai közül a 70 kg-os Tóth Patrik, és a 79 kg-os Szpin Mihály is bronzérmet nyert, míg Szpisjak Bence 97 kg-ban negyedik lett. A remek egyéni teljesítményekkel a Szarvasi Birkózó Egyesület a pontversenyben a 26 pontos Vasas mögött 18 ponttal a második helyen végzett. A szarvasiak felkészítésében a Vasas két mestere, Wöller Gergő és Wöller Ákos is részt vett, akik segítették a fiúk munkáját a versenyen. 

Hajduch Nándor, birkózó, birkózás
A dobogó tetején a szarvasi Hajduch Nándor, jobbról pirosban a bronzérmes orosházi Jochim Márk, és a szarvasi Szpin Mihály  – Fotó: Szarvasi BE   

A Szarvasi Birkózó Egyesület eredményei, első Hajduch Nándor

U23-as korosztály. Férfiak. 70 kg: 3. Tóth Patrik. 79 kg: 1. Hajduch Nándor, 3. Szpin Mihály. 97 kg: 4. Szpisjak Bence.      

Tatabányán rendezték meg a fiú U13-as korosztály országos kötöttfogású diákolimpiai döntőjét. A viadalon az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzői két bronzérmet nyertek. Az U11-es lányok diákolimpia döntőjén 32 kg-ban Csiki Emili aranyérmet szerzett, klubtársa Faragó Lea a harmadik helyen végzett. Az U23-as korosztály országos bajnokságáról az Orosházi Spartacus versenyzői három bronzéremmel tértek haza.

Az Orosházi Spartacus BK eredményei 

U13-as korosztály.  Fiúk. Kötöttfogás. 35 kg: 3. Czeczon Zsolt. +85 kg: 3. Gémes Krisztián. Lányok. U 11-es kcs. 32 kg: 1. Csiki Emili, 3. Faragó Lea. U13-as kcs. 62 kg: 5. Csáki Abigél.
U23-as kcs. Nők. 62 kg: 3. Páli Mirella. 76 kg: 3. Balázs Renáta. Férfiak. Szabadfogás. 79 kg: 3. Jochim Márk.

Középen az aranyérmes orosházi Csiki Emili, jobbról pirosban a bronzérmes Faragó Lea  – Fotó: Orosházi Spartacus BK    

Az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) fiataljai az U13-as korosztályban két ötödik helyet értek el a diákolimpián, az U23-as korosztályban pedig több értékes helyezést szereztek.   Az OBE eredményei. U13-as kcs. Fiúk. Kötöttfogás. 50 kg: 5. Hangya Borisz. +85 kg: 5. Almási Áron. U23-as kcs. Férfiak. Szabadfogás. 70 kg: 5. Molnár Tibor. 97 kg: 6. Bakos Ferenc. 125 kg: 5. Debreczeni Tamás. 

Szarvasi birkózók Lengyelországban

A szarvasi birkózók egy kisebb csapata Sükösd Attila edző vezetésével Lengyelországban egy nemzetközi utánpótlás versenyen szerepelt.  A viadalon Bogyó Benedek, Darvas Krisztián és Tóth Kevin egyaránt a dobogó legfelső fokára állhatott, maguk mögött hagyva lengyel, szlovák és ukrán ellenfeleiket. 
 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában