Megszűnik a lőtér

2 órája

Mi Hazánk: veszélybe kerülhet a két lövészklub működése

Megszűnik év végével a lőtér Békéscsabán, a 4-es honvéd utcában. Gyebnár Dávid önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk politikusa kedden a lőtér előtt tartott sajtótájékoztatót. Azt kérte az önkormányzattól, hogy keressen másik helyszínt a két, jelenleg a lőtéren működő sikeres klub számára.

Licska Balázs

A városi közgyűlés döntése alapján megszűnik a lőtér év végével a 4-es honvéd utcában – mivel nem elégíti a biztonságos használatra vonatkozó követelményeket, és 100 millió forintba kerülne a felújítása –, és az egyhektáros területét jövő évtől a Békéscsabai Utánpótlás-nevelő FC és a Békéscsaba 1912 Előre SE veszi bérbe.

Gyebnár Dávid, Mi Hazánk, városi lőtér,  4-es honvéd utca
Gyebnár Dávid önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk politikusa a 4-es honvéd utcai lőtér előtt tartott sajtótájékoztatót. Fotó: Licska Balázs

Gyebnár Dávid önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk politikusa elmondta: két komoly egyesület működik jelenleg a lőtér területén. Sorolta, hogy a Városi Lövészklub és a Viharsarki Sportlövész Egyesület milyen eredményeket értek el rangos versenyeken és az utánpótlás-nevelésben, és hogy a klubok önerőből is jelentős fejlesztéseket hajtottak végre. Hozzátette: ha nem sikerül számukra év végéig másik helyszínt találni, ahol megfelelő lőteret és klubházat alakíthatnak ki, akkor veszélybe kerülhet a két klub működése.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában