Kék hírek, bulvár

2015.08.18. 09:54

Állatkínzás: zsákba rakta a kórosan lesoványodott kutyát

Címkék#sarkad

A rendőrség vádemelést javasol egy sarkadi férfi ellen, aki hosszú ideig nem megfelelően táplálta kutyáját. A német juhász annyira legyengült, hogy el kellett altatni.

police.hu

A Sarkadi Rendőrkapitányság járőrei február 26-án 11 óra 30 perc körüli időben igazoltattak egy férfit Sarkadon, a Magyar utcában. A férfi kerékpárján egy zsákot vitt és a rendőröknek azt állította, hogy egy elpusztult kiskutya van benne. A zsákot az egyenruhások kinyittatták a férfival.

A benne lévő kórósan sovány, kifejlett német juhász még életben volt, de nem tudott lábra állni. A nyomozás adatai alapján az eb tulajdonosa kérte meg ismerősét, az igazoltatott férfit arra, hogy a rossz állapotba került állatot vigye el tőle, ne a háza udvarán pusztuljon el. Az állatorvosi vizsgálat eredménye szerint a kutyát hosszú ideig nem táplálták megfelelően, ezért került olyan állapotba, hogy el kellett altatni.

A Sarkadi Rendőrkapitányság az eb tulajdonosát, a 24 éves sarkadi B. A.-t állatkínzás bűntett elkövetésével gyanúsítja. A rendőri intézkedést követően elrendelt nyomozást a rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya augusztus 17-én lezárta és a büntetőeljárás iratait a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal küldte el a Gyulai Járási Ügyészségre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!