Közélet

2014.09.24. 18:39

Felújított játszóparkban sajátíthatják el a szabályokat

Címkék#kisváros

Ünnepélyes keretek között adták át szerdán délelőtt Gyulán, a Béke sugárúti óvoda felújított közlekedési játszóparkját.

P. G.

Békesugárúti óvoda,közlekedési tanpálya

Fotó:

Az eseményen beszédet mondott dr. Hatala József miniszteri biztos, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Hudák Pál rendőr ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőr-főkapitány helyettese, dr. Görgényi Ernő polgármester, Kónya István önkormányzati képviselő, Arató Sándorné, korábbi tagintézmény-vezető, valamint dr. Nagy Attila, aki egykoron maga is az intézménybe járt óvodásként.

[caption id="" align="alignleft" width="370"] Fotó: Kiss Zoltán
[/caption]
Kónya István, a rekonstrukció egyik legfőbb ösztönzője lapunknak elmondta, a közlekedési játszópark 1974-ben épült.

— Akkoriban egyedülálló, az intézmény keretein messze túlmutató kezdeményezés indult el — hangsúlyozta az önkormányzati képviselő. — Persze a játszópark állapota az elmúlt negyven évben alaposan leromlott. Korábban ígéretet tettem rá és most az összefogásnak köszönhetően sikerült megvalósítanunk a felújítását.

[caption id="" align="alignleft" width="370"] Fotó: Kiss Zoltán
[/caption]
— Egy sikeres közösség képes egymásért tenni, ebben az esetben pedig olyan fejlesztést hajthattunk végre, ami nem csak helyi, hanem városi szinten is jelentős — tette hozzá, majd kiemelte, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kerékpárokkal és kiegészítő védőeszközökkel járult hozzá a baleset-megelőzési oktatáshoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!