2012.03.06. 15:14
Gyulait gyúrnak jövő héten a médiamunkások
Szezonnyitó rendezvényként március 16-18. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének szervezésében, Gyula város és a Gyulai Húskombinát Zrt. támogatásával.
A keddi sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere azt hangsúlyozta, hogy városukban kiemelt szerepe van a turizmusnak, ezzel a fesztivállal pedig igényes programot adhatunk, s újabb vendégeket is vonzhatunk Gyulára. E mellett a helyi gazdaságban fontos szerepe van az élelmiszer, ezen belül is a húsiparnak.
Ruck János, a húskombinát vezérigazgatója elmondta, a gyulai kolbász ma is a hagyományok alapján, kizárólag magyar sertéshúsból, bükkfa füstöléssel készül, s szeretnénk ezt a terméket a fiatalok körében is népszerűsíteni.
A programok közül Dinya Imre, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke kiemelte az első „Médiagyúrást”, melyen a helyi és országos médiumok képviselői mérik össze kolbászkészítési tudásukat.
Az orosz piacon is hódít a gyulai kolbász
Békés megye legnagyobb élelmiszer-feldolgozó üzeme nyolc ezer tonna készterméket állított elő, 1.600 tonnával többet, mint 2010-ben, a tradicionális gyulai szárazkolbászból és füstölt hentesáruból három ezer tonna került a hazai és a külföldi piacokra, kenőmájasból 3.500 tonna döntően belföldre, a felvágott és egyéb termékek mennyisége 1.500 tonna volt – mondta a vezérigazgató.A Gyulai Húskombinát Zrt. eredményességéről Ruck János az MTI-nek kifejtette: az orosz piaci szállítások növelésének köszönhető, hogy a társaság a 2011-es üzleti évet mindössze két-három százalék közötti árbevétel arányos veszteséggel tudta zárni.
A Gyulai Húskombinát Zrt. eredményességéről Ruck János az MTI-nek kifejtette: az orosz piaci szállítások növelésének köszönhető, hogy a társaság a 2011-es üzleti évet mindössze két-három százalék közötti árbevétel arányos veszteséggel tudta zárni. -->