Kicsit behúzza a féket

2018.01.30. 09:52

Nem indul Nizzában Hosszú Katinka

Ez lett volna a Golden Tours-sorozat első állomása. A versenyt péntektől vasárnapig rendezik meg Nizzában. Döntését Katinka hétfőn a szervezőkkel is tudatta.

Budapest, 2017. július 27. Hosszú Katinka a nõi 4x200 méteres gyorsváltó döntõje után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 27-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: mti

A három állomásból álló Golden Tour-széria – amely 2016 óta a 2015. március 9-én tragikus repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt olimpiai bajnok úszó tiszteletére Camille Muffat-emlékverseny is – első felvonására péntektől vasárnapig Muffat szülővárosában, Nizzában kerül sor. Az elmúlt években Hosszú Katinka rendre elindult a Golden Tours-sorozaton, de most az első állomást biztosan kihagyja – olvasható az nso.hu írásában.

„Sok dolgot átgondoltam, mérlegeltem az elmúlt napokban az idei versenyzésemmel kapcsolatban, és nemcsak a jelenlegi fizikai állapotom, valamint a sérülésveszély miatt

- mondta a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka. – Mivel most később kezdtem a felkészülést, és a napi edzésrendem is másképp alakul, mint az előző években, természetes, hogy valamelyest változtatok a versenynaptáramon is.”

„Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fogok indulni versenyeken, folyamatosan készülök most is, hiszen imádok úszni, eszembe sem jutott, hogy abbahagyjam, csak most egy kicsit behúzom a féket, és másképp alakítom a felkészülési időszakot.

Amikor elérkezettnek látom az időt, ígérem, ismét ott leszek a rajtkövön” – nyilatkozta Katinka.

Borítókép: Hosszú Katinka a női 4x200 méteres gyorsváltó döntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 27-én.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában