Bajnokok Ligája

2024.05.08. 23:44

Hátrányból fordítva nyert és döntős a Real Madrid

A spanyol bajnok Real Madrid a csereként beállt Joselu duplájával hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Bayern Münchent a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntős párharcának szerdai visszavágóján, így 4-3-as összesítéssel bejutott a fináléba.

MW

A Real Madrid játékosai, miután 2-1-re győztek a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének Real Madrid-Bayern München visszavágó mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2024. május 8-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Manu Fernández

Az első félidőben mindkét együttes támadó felfogásban futballozott, ennek megfelelően a hazaiak és a vendégek előtt is adódott komoly gólszerzési lehetőség. A Bayern kapujában Neuer védett nagyot egy madridi ziccernél, míg a másik oldalon Gnabry passza volt pontatlan Kane irányába, ezért nem került előnybe a német csapat. A hivatalos statisztikai adatok szerint labdabirtoklásban és kapura lövési kísérletek számában a Real volt fölényben, de mindkét gárda két alkalommal talált csak kaput. 

Fordulás után megélénkülni látszott a mérkőzés, Vinícius a második félidő elején többször is jól húzott el a bal oldalon, de előbb a bajor védelem blokkolta a beadását, majd Rodrygo tévesztett célt öt méterről. Neuer nem sokat "pihenhetett", percekkel később ugyanis egy szabadrúgást kellett hárítania, majd a bal oldalról ezúttal a védők közé betörő Vinícius életerős lövését tornászta a kapu fölé. A Bayern aztán egy gyors ellenakció végén megszerezte a vezetést, ennek következtében feszültté váltak a madridiak, akiknek néhány perccel később esett gólját videóbírózás után érvénytelenítette a játékvezető: a találat előtt Nacho két kézzel, a nyakánál fogva lökte arréb Kimmichet a bajorok kapuja előtt. 

Már-már úgy tűnt, hogy a müncheniek bravúros diadalt aratnak Madridban és döntőbe jutnak, a Real azonban a csereként beállt Joselu duplájával négy perc alatt fordított, igaz, a hazaiak második gólját a videóbíró les miatt vizsgálta, de a találat végül érvényben maradt. Joselu az elődöntőket és a döntőket figyelembe véve mindössze a negyedik olyan játékos a BL történetében, aki csereként beállva duplázott. 

A Bayern München 2012 után zár ismét úgy egy idényt, hogy nem nyer trófeát, 14 évvel ezelőtt Jupp Heynckes irányításával a német bajnokságban, a Német Kupában és a BL-ben is másodikként végzett. 

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó: 

Real Madrid (spanyol)-Bayern München (német) 2-1 (0-0) 

Madrid, v.: Szymon Marciniak (lengyel) 

gólszerzők: Joselu (88., 92.), illetve Davies (68.) 

sárga lap: Camavinga (101.) 

Továbbjutott: a Real Madrid, 4-3-as összesítéssel. 

Real Madrid: 

Lunin - Carvajal, Nacho, Rüdiger, Mendy - Tchouaméni (Camavinga, 70.), Kroos (Modric, 70.), Valverde (Joselu, 81.), Bellingham (Militao, 100.) - Vinícius, Rodrygo (Diaz, 81.) 

Bayern München: 

Neuer - Kimmich, de Ligt, Dier, Mazraoui - Laimer, Pavlovic - Sané (Kim, 76.), Musiala (Müller, 85.), Gnabry (Davies, 27.) - Kane (Choupo-Moting, 85.) 

II. félidő: 

68. perc: müncheni ellentámadásnál Kane remekül vette észre a bal oldalon meginduló Daviest, aki a labda megszelídítése után a hátráló Rüdiger mellett lövőhelyzetet alakított ki magának és nagyon pontosan csavart Lunin kapujának bal oldalába (0-1). 

88. perc: Vinícius 17 méterről leadott lövését nem tudta megfogni Neuer, a labda a kapus mellkasáról lepattant, a berobbanó Joselu pedig közelről a hálóba pofozta azt (1-1). 

92. perc: kapujához szegezte a Bayernt a Real, majd Rüdiger bal oldalról, élesen középre lőtt labdáját a leshatárról kiugró Joselu pattintotta a jobb belsővel a kapu közepébe (2-1).

A története 18. európai kupadöntőjére készülő, ezzel rekorder Real a trófeáért a Borussia Dortmunddal küzd majd meg. 

A döntőt június 1-jén rendezik a londoni Wembley Stadionban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában