Újult erővel küzd

2024.08.09. 16:00

Magyari Alda: Nem mehetünk úgy haza, hogy nem nyerjük meg az olaszok elleni utolsó meccset

A magyar női vízilabda-válogatott ellenfele Olaszország lesz a szombati helyosztón, melynek tétje az ötödik hely. A negyeddöntőben az Egyesült Államokkal szemben szoros meccsen alulmaradt együttes kapusát, Magyari Aldát még mindig nagyon bántja, hogy nem sikerült olimpiai éremért küzdeniük a francia fővárosban, de némi segítséggel ki tud jönni a gödörből, hogy újra harcba szálljon a nemzeti csapat sikereiért.

MW

Magyari Alda kapus a párizsi nyári olimpia női vízilabdatornájának negyeddöntőjében

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A magyar női vízilabda-válogatott 5–4-es vereséget szenvedett a háromszoros címvédő Egyesült Államoktól a párizsi olimpia negyeddöntőjében, így nem jutott be az elődöntőbe – írta meg korábban az Origo. A találkozó után rendkívül szomorú magyar játékosok és Mihók Attila szövetségi kapitány is értékelt, de különösen a hét védésig jutó kapus, Magyari Alda volt szomorú.

MAGYARI Alda
Magyari Alda a Magyarország–Egyesült Államok mérkőzés végén
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

Sírt a vereség után

A magyar női vízilabda-válogatott játékosai az amerikaiak elleni vereség után valóban sírtak, egymást ölelgették a vízparton, majd gyakorlatilag kivétel nélkül könnyes szemmel vonultak át az interjúzónán.

Ma ki kell sírnom magam. Ha így tudunk játszani, az azt jelenti, hogy korábban is játszhattunk volna így, és akkor nem az amerikaiakkal találkoztunk volna. Remélem, mindenki úgy jött ki a vízből, hogy nem maradt benne semmi. Ez nagyon fáj, próbálom feldolgozni, hogy ez megtörtént, és nem csak egy rossz álom. De azt megígérem, hogy az utolsó két meccsen is mindent belead az egész csapat, ezzel is bizonyítva, hogy jó vízilabdázók vagyunk

– mondta a kiválóan védő Magyari Alda. Az amerikaiak elleni kiesést követően a női pólócsapat helyosztóval folytatta szereplését a játékokon, csütörtökön hátrányból fordítva verte meg Görögországot. E találkozót követően is beszélt a görögök ellen is több remek védést is bemutató Magyari Alda a meccsről, és arról is, miként lendült át a nehézségeken.

Ki fog adni magából mindent

A magyar vízilabdázó pszichológus segítségével lendült át a nehezebb időszakán – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Nyilván nem volt könnyű az amerikai mérkőzés óta eltelt időszak, külső segítséggel azonban sikerült túllépni mindenen, ami ilyenkor hátráltatna. Az utóbbi időben a férfiválogatott pszichológusával, Goschi Gabriellával is dolgozom, és ő sok olyan technikát tanított nekem, amelyeknek köszönhetően többek között úgy tudtam védeni a negyeddöntőben, ahogy, és amelyekkel sikerült olyan állapotba hoznom magam, hogy a görögök ellen is segíteni tudjak a csapatnak

 – nyilatkozta Magyari Alda.

Ez csakis arról szólt, hogy félreteszek mindent, és kiadok mindent magamból, amire az adott napon vagyok képes. Ez sikerült, bár a görögök elleni találkozó elején nagyon nem voltam boldog a négy bekapott góltól, de összeszedtük magunkat, sok segítséget kaptam a lányoktól, és így, a jó védekezésre is alapozva fordítani tudtunk. Ez megint nem volt könnyű, mert az amerikai meccs rengeteget kivett belőlem, még a bemelegítésnél is azt éreztem, alig bírom emelni a karjaimat, de a tanult technikákkal sikerült ezen is túllendülnöm

– árulta el a válogatott kapusa, aki szerint nem mehetnek haza úgy, hogy nem lesznek ötödikek.

Nagyon rossz, hogy ilyen teljesítménnyel nem tudunk éremért játszani, de ha már így alakult, akkor meg kell nyernünk az utolsó mérkőzést is. Azon is ki fogok adni magamból mindent, ami aznap bennem lesz, ha az öt védés, akkor az, ha csak annyi, hogy kiabálva hajtom a többieket, akkor az, a lényeg, hogy nyerjünk és legyünk ötödikek

– zárta gondolatait Magyari Alda. A magyar válogatott augusztus 10-én, szombaton 14.00-tól játszik az olaszokkal az ötödik helyért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!