Mecénás

2024.07.03. 13:49

Beismerés: korrupt, milliárdos üzletember támogatta a Tisza Pártot

Bojár Gábor bevallotta, hogy Magyar Péter kérésére pénzzel támogatta a pártot.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Bojár Gábor, a milliárdos üzletember annak idején korrupcióval alapozta meg a vagyonát, és korábban a Momentum egyik legnagyobb szponzora volt – írja cikkében a Mandiner.

Nem válaszolt a Tisza Párt sajtóirodája a Media1 megkeresésére, miszerint kaptak-e segítséget a Jobbiktól a kampányban, illetve, hogy kik azok a magyar milliárdosok, akik jelentősebb pénzösszeggel vagy más módon segítették a pártot. A portál azt írja: arra sem válaszoltak,

hogy a nagyobb pénzügyi támogatóik között van-e például Bojár Gábor üzletember,

a Graphisoft és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója, aki a leggazdagabb magyarok toplistáján is szerepel.

Bojár korábban a HVG-nek írt publicisztikájában arról értekezett, hogy nem kell szeretni Magyar Pétert, de támogatni kell.

Az én világom nem az ő világa, ezért természetesen sok mindenben nem szimpatikus. De támogatom. Mert aki Orbán ellen hatékonyabbnak bizonyul, mint az elmúlt 14 évben bárki, azt teljes szívvel támogatom

– írta a választások előtt Bojár.

A milliárdos üzletember bevallotta, hogy támogatta Magyar Péteréket

A Media1 elérte az üzletembert, aki válaszolt a hírportál néhány kérdésére. Elmondta többek között, hogy valóban támogatta Magyar Péter törekvéseit, mit remél a Tiszától, és mi az, amivel nem ért egyet. Bojár a válasza elején tisztázta a politikai preferenciáját, miszerint a szülei polgári liberális eszmék mentén nevelték, és ezt azóta is őrzi. „Ezen belül tisztelem a szociáldemokrata (tehát nem a kommunista) értékeket, és természetesen tisztelem az európai értelemben vett konzervatív értékeket is.

A Magyar Péter pártjának nyújtott támogatásomat tehát ennek fényében lehet értelmezni

– írta a lapnak.

Az üzletember szerint ugyanis a „magát keresztény-konzervatívnak hazudó kormányzatunk elárulta ezeket az értékeket”. Bojár úgy véli, van néhány párt, amely betölteni igyekszik a keletkezett űrt: például a néppártosodni próbáló Jobbik, a Második Reformkor vagy épp a Márki-Zay Péter féle Mindenki Magyarországa.

Korrupcióval alapozta meg vagyonát 

Mint ismert: a Momentum anyagi támogatója csempészéssel, valamint a kommunista állam vállalataival való üzleteléssel alapozta meg vagyonát. Bojár Gábor mindezt az Indexnek – és korábban a HVG-nek – ismerte be.

Az üzletember Bojár Gábor neve a politikai életben sem cseng ismeretlenül. A kilencvenes években az SZDSZ holdudvarában tűnt fel, majd a liberális párt kimúlása után segítette – többek között – Juhász Pétert és Bajnai Gordont is.

Az utóbbi időben pedig a Momentum anyagi támogatójaként került előtérbe.

A teljes cikk a további részletekkel IDE KATTINTVA olvasható!

Kivégzéssel fenyegetett meg egy újságírót Magyar Péter egyik támogatója

A Media1 szerkesztősége rendőrségi feljelentést tett, miután többek között cölöpre verést ígértek a lap főszerkesztőjének – adta hírül a Mandiner.

A szerkesztőség személyi biztonsága érdekében rendőrséghez fordult a Media1, miután több fenyegető üzenetet kaptak azok után, hogy Magyar Péter garázdasággal végződő ügyével foglalkoztak. A cikk megjelenése után több fenyegetés is érkezett a szerkesztőségbe, amelyek IDE KATTINTVA olvashatók el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában