Szövetségben

2024.07.05. 21:09

Geert Wilders: a holland Szabadságpárt csatlakozik a Patrióták Európáért nevű csoporthoz

A novemberi hollandiai választásokon győzelmet aratott Szabadságpárt (PVV) vezetője, Geert Wilders pénteken a közösségi oldalán bejelentette: pártja csatlakozik a formálódó, Patrióták Európáért nevű pártcsoporthoz.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Geert Wilderst, a holland képviselõház tagját, a Szabadságpárt elnökét a Karmelita kolostorban 2024. április 26-án

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Az X-en közzétett üzenetében Geert Wilders úgy fogalmazott, hogy

a PVV-ben hazafiak vagyunk, szeretjük erős és szuverén nemzetünket

Közölte továbbá, hogy pártja küzd az illegális bevándorlás ellen, és védi a békét és a szabadságot. Támogatja Ukrajnát, védelmezi a zsidó-keresztény örökséget és a családokat.

Egyesíteni akarjuk erőinket az Európai Parlamentben, és büszkén csatlakozunk a Patrióták Európáért nevű pártcsoporthoz

– tette hozzá Wilders.

A holland Szabadságpárt 7 mandátumot szerzett a júniusi európai parlamenti választásokon.

Orbán Viktor, Herbert Kickl és Andrej Babis, a Fidesz, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és a cseh ANO elnöke múlt vasárnap jelentették be, hogy új pártcsaládot hoznak létre Patrióták Európáért néven.

Hétfőn a portugál Chega párt jelezte, hogy belépne a frakcióba, majd a spanyol Vox nyilatkozott úgy, hogy csatlakozna a Patrióták Európáért pártcsaládhoz, az olasz Liga párt vezetője, Matteo Salvini pedig a csatlakozásról azt mondta, hogy "dolgoznak rajta".

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában