Nem járt sikerrel

2 órája

Megbukott a rezsicsökkentést támadó tiszás EP-képviselő érvelése

Gerzsenyi Gabriella tiszás EP- képviselő állításait Sebestyén Géza, az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője cáfolta meg.

MW

Gerzsenyi Gabriella, a Tisza Párt EP-képviselője az Európai Parlament Környezetvédelmi, közegészségügyi és élelmiszer-biztonsági bizottságának ülésén

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Gerzsenyi Gabriella, Magyar Péter EP-képviselője szerint

az a baj a rezsicsökkentéssel, hogy amiatt túl olcsó az energia az embereknek, és ha úgyis olcsó, akkor miért foglalkoznának vele, hogy mennyit fogyasztanak.

A tiszás EP- képviselő állításait Sebestyén Géza, az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője cáfolta meg, aki a Facebookon tett közzé egy Eurostat-grafikont a témában – szúrta ki a bejegyzést a Magyar Nemzet.

A grafikonról leolvasható, hogy az otthonok hány százalékában történt energiahatékonysági fejlesztés 2018 és 2023 között. Sebestyén kiemelte, hogy Magyarországnál jobb mutatókkal csupán Hollandia, Észtország, Lettország és Szlovákia rendelkezik.

Utóbbi kettőben az otthonok valamivel több mint harmadában volt javulás energiahatékonyság terén, ugyanúgy, mint Magyarország esetében

– fűzte hozzá a közgazdász. Szerinte kijelenthető, hogy a magyar rezsimodell egyszerre nyújt alacsony árakat és megfelelő motivációt az energiahatékonyság növelésére – ezzel megdöntve a tiszás képviselő érveit.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában