2023.05.22. 06:32
Világraszóló sikerek: Amerikában a gyömbért, Londonban a mandarint és a piros vilmost díjazták
Az ország legjobb pálinkája és főzdéje címet többször is kiérdemelte már termékeivel a békéscsabai Árpád Pálinka Manufaktúra, de nemrégiben már világraszóló eredményeket is elértek.
Nagy Árpádnak van mire emelnie a pálinkás poharát, fényes sikereket értek el italaikkal
A London Spirits Competition nemzetközi párlatversenyen az Árpád Prémium Piros Vilmoskörte Pálinka, valamint az Árpád Prémium Mandarin Párlat egyaránt ezüstminősítést kapott. Az USA-ban megrendezett San Francisco World Spirits Competitions világversenyen az Árpád Prémium Gyömbér Párlatot díjazták ezüstéremmel. Eredményeik értékét mutatja, hogy a világ legjobb whiskyjeivel, tequiláival, vodkáival, ginjeivel nemcsak felvették a versenyt, hanem legtöbbjüket le is győzték.
Ha pedig már gyömbérpárlat, a békéscsabai Árpád Pálinkatanyán már végeztek az idei főzéssel. Nagy a kereslet a termék iránt, és ami lényeges, helyben, a pálinkatanyán is beszerezhető.
– Nagyon friss, citrusos, intenzív illat-, íz- és aromavilágú italról van szó – hangsúlyozta Nagy Árpád főzőmester. – A gyömbér számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Képes csökkenteni az émelygést, a gyulladásokat és a fájdalmakat, valamint segíthet a vérnyomás szabályozásában és a bélrendszeri egészség megőrzésében is.
A gyömbérhez hasonlóan a mandarin és kávépárlatuk is csoda finom, és közkedvelt. Több pálinkájukhoz hasonlóan long drinkek, azaz nyári hűsítő italok, limonádék alapjaként is szolgálnak.
– A közelmúltban fejeződött be országos koktélversenyünk a Magyar Bártender Szövetség támogatásával. Élő show keretében rendeztük meg a döntőt Budapesten, a Hard Rock Hotelben, ahova a zsűri döntése alapján a tíz legjobb bártender (bármixer) került be – ecsetelte Nagy Árpád. – A long drink recepteket folyamatosan töltjük fel a Facebook-oldalunka és a honlapunkra. Ezek többnyire könnyen elkészíthető, ízükben kiváló hűsítők, látványos koktélok, melyek jó hangulatra derítenek színvilágukkal is. Támogattuk a Dining Guide gálavacsorát, ahol többszörösen elismert italainkat kóstolhatták meg a vendégek május 22-én, hétfőn, miközben átadták az év étterme díjakat is, ez a filmes Oscar-nak felel meg a gasztronómiában.
Még inkább hazai, sőt, Békés (pálinka)vizeire evezve, a megszokott helyén ott lesz az Árpád Pálinka teljes palettájával a május 26–28. közötti Gyulai Pálinkafesztiválon is.
Emellett nem feledkeztek el a gyümölcspálinkák évkezdetéről sem, a szamócát követi majd a cseresznye és a meggy, a jelenlegi kilátások szerint átlagosan féltermés várható ezeknél a gyümölcsöknél. A kajszinak a tavaszi fagyok még inkább keresztbe tettek, a szilvánál még messzemenő következtetéseket nem lehet levonni.
A gyümölcsök természetes értékeit tartják szem előtt
Az Árpád Pálinka hitvallása: „Több mint 50 éve nem múló szenvedélyünk és türelmünk, tudásunk és kitartásunk eredménye, hogy családunk pálinkái kiváló minőségű magyar hungarikumok. Pálinkáink száz százalékban gyümölcsből készülnek, maximálisan a gyümölcs természetes értékeit szem előtt tartva. A generációkon keresztül öröklődő tudás és tapasztalat minőségünk záloga.”
Az Árpád-pálinka elérhetőségei: Békéscsaba, Kisrét 92/2. (mezőmegyeri út). Telefon: 66/325-859, 30/998-4032. E-mail: [email protected], honlap: www.arpadpalinka.hu. Webshop: shop.arpadpalinka.hu