szép teljesítmény

2018.03.02. 16:56

Világrekordot döntött a 99 éves úszó

Az ausztrál férfi példátlan időeredménnyel szárnyalta túl a korábbi rekordot.

Az élsportban nemcsak a másodpercek számítanak: olimpiai érmek úszhatnak el egy-egy tized- vagy akár századmásodpercen is. Az úszásra ráadásul ez különösen igaz: a rekorddöntés sokszor az átlagember számára felfoghatatlanul aprócska különbségen múlik.

George Corones azonban nemrégiben egy Queensland-i versenyen a 100-104 éves kategóriában nem kevesebb, mint 35 másodpercet vert rá a korábbi csúcstartó John Harrisonra -írja a BBC. A 99 éves ausztrál versenyző (aki idén lesz száz, ezért indulhatott ebben a kategóriában) ugyanis 56.12 másodperc alatt teljesítette az 50 méteres gyorsúszás távját, szemben a Harrison által 2014-ben megúszott 1:31.19-es értékkel.

„Számomra példás úszás volt, kiegyensúlyozott voltam, és készen álltam arra, hogy a végén keményen becsapjak a célba” – mesélte versenyélményeit Corones úr.

A férfi egyébként fiatalkorában komolyan vette az úszást, ám a második világháború miatt félbehagyta, és csak 80 éves kora körül kezdte újra, testmozgásként. Elmondása szerint a versenyre való felkészülés fárasztó volt számára (heti három edzés még a nála jóval fiatalabbaknak is dicséretére válna), és bár az ő korában időbe telik, mire lendületbe jön az ember, és hamarabb el is fárad, de ha kitartóan végigcsinálja, annak meglesz az eredménye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!