Kék hírek, bulvár

2008.11.08. 14:34

Orosházi busztámadás: az uzsorás vitte a segélyt

Lapunk információi szerint egy uzsorás vette el a segélyét annak az orosházi férfinak, aki ezután verőembereket küldött kifosztója után. A baseballütős négyesfogat megállította a buszt és erőszakkal kényszerítették le a korábbi támadót buszról és alaposan ellátták a baját.

BEOL

A négygyermekes apa, N. Sándor miután felvette a családja után járó segélyt, az orosházi tűzoltóság közelében lévő buszváróban várta  a szentetornyai járatot pénteken. Ott találkozott S. Sándorral, aki egy tartozásra hivatkozva megütötte és elvette a férfinél lévő 100 ezer forintot (információink szerint az adós korábban már fizetett, ez az uzsorakamat volt).

A helyi járattal távozott is a helyszínről S. Sándor, ám a sértett barátait riasztotta, akik (négyen) autóba ültek baseballütőikkel és a jármű nyomába eredtek. Szentetornyán, a Kiss Ernő utcában állították meg a buszt, lekényszerítették a pénzszerzőt és ellátták a baját. Az önbíráskodás büntetési tétele 1 és 5 év között lehet. Azt még vizsgálja a rendőrség, hogy a jármű megállításakor történt-e kényszerítés, közlekedési bűncselekmény. Információink szerint ennél a bűncselekménynél büntetőjogi szempontból lényegtelen, hogy baseballütőkkel támadtak az autóból kiszállók.

A hirdetés után folytatódikSzarvas Péter, a Körös Volán Zrt. vezérigazgatója elmondta az utazóközönség megnyugtatása érdekében, hogy nem ez a jellemző járataikon. Ilyen extrém eset nem fordult még elő a cégnél, bár agresszív magatartásra, inzultusra volt példa. Pilótáikat havonta, háromhavonta az oktatások során arra is felkészítik, mi ilyenkor a teendő: őrizzék meg nyugalmukat, a törvényes viselkedést tartsák szem előtt és mihamarabb értesítsék a rendőrséget.

Az autóbusz-közlekedésben egyébként sem a nappali, hanem a késő esti és még inkább hétvégén a hajnali, úgynevezett diszkójáratok jelentik a gondot.

Önbíráskodás

273. § (1) Aki abból a célból, hogy jogos vagy jogosnak vélt vagyoni igénynek érvényt szerezzen, mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.730

(2) Nem valósul meg önbíráskodás, ha az erőszak vagy a fenyegetés alkalmazása az igény érvényesítésének megengedett eszköze. (Forrás: Büntető Törvénykönyv)

(2) Nem valósul meg önbíráskodás, ha az erőszak vagy a fenyegetés alkalmazása az igény érvényesítésének megengedett eszköze. (Forrás: Büntető Törvénykönyv) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!