Sport

2008.11.21. 08:32

Röplabda: két pontot levontak a Békéscsabától

A Magyar Röplabda Szövetség Versenybizottsága két bajnoki pontot levont az NB I Liga kiemelt-csoportjában szereplő Békéscsabai RSE női csapatától, mert az együttes nem engedte játékosait a B-válogatott októberi edzőtáborozására.

BEOL

Az MRSZ elnöksége november hatodikán vizsgálatot rendelt el, mert néhány játékos nem jelent meg a B-válogatott nyíregyházi edzőtáborában október 23–26. között. A főtitkár utasítására vizsgálatot Sándor Péter Héraklész-vezetőedző és Nagy Kornél titkár folytatta le. Az edzőtáborból a Vasas részéről két, a Békéscsaba részéről három játékos hiányzott. A fővárosi klub két röplabdázója sérülés miatt maradt távol, ezt orvosi igazolással is alátámasztották, és a válogatott keret hivatalos orvosa is megerősítette a sérülés tényét.

A békéscsabaiak arról tájékoztatták az MRSZ illetékesét, hogy a klubjuk nem engedi el őket Nyíregyházára, illetve egyesületi programra hivatkozva mondták le az edzőtáborban való részvételt, a szövetség Versenybizottsága ezért a versenykiírás erre vonatkozó pontjára hivatkozva két bajnoki pontot levont a csapattól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!