Bizottsági ülés

2024.05.09. 19:46

Itt építenek, ide terveznek parkolókat Békéscsabán

Parkolók építéséről, tervezéséről is döntött a közelmúltban tartott ülésén, Békéscsabán a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság. Idén ilyen célokra 40 millió forintot különített el a költségvetésben az önkormányzat.

Licska Balázs

A Szigligeti utcai bölcsőde mögött 7 parkolót alakítanak ki; a Szeberényi téren hármat – itt rendezik a területet is –; a Dedinszky utcában pedig 14-et. Kikötötték, hogy a kivitelezés során lehetőség szerint fel kell használni az önkormányzat tulajdonában lévő, jó állapotú bontott térköveket.

tervezet, beruházás, kivitelezés, parkolók
Több helyen építenek és építenének parkolókat Békéscsabán. Illusztráció: Shutterstock

Emellett engedélyes és kiviteli terveket készítenek, hogy később parkolókat építhessenek a Munkácsy utca 11-13. szám előtt, valamint azért, hogy bővíthessék a Dózsa György úton a társasházak oldalán lévő férőhelyeket.

A Vigasz utcában is építenének parkolókat, ebben az ügyben egyeztetnek a Baptista Szeretetszolgálattal. Az egyeztetések eredménye, valamint a rendelkezésre álló pénz függvényében döntenek majd a kivitelezésről. 

Más helyszíneken is enyhítenék a parkolási gondokat. Ennek érdekében górcső alá veszik a Petőfi utca 20. szám alatti tízemeletes környezetét; a Szigligeti utcai tömbbelsőt; a Jókai úton az Andrássy út és Illésházi út közötti, Csaba Centerrel szemközti szakaszt; a Bartók Béla út mindkét oldalán; illetve a Szabolcs utcát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában