Foglaltság

2024.03.28. 09:47

Sokan pihennek húsvétkor Gyulán

A szallas.hu előzetes adatai szerint Gyula a három legkedveltebb belföldi úti cél között szerepel húsvétkor. A fürdővárosi szállodákban átlagosan 80 százalékos a foglaltság, de akad, ahol már telt ház van, Gyula így ismét a legnépszerűbb húsvéti úti célok között foglal helyet.

Papp Gábor

A települések ranglistáját minden összesítésben Eger, Gyula és Hajdúszoboszló vezeti – írták a Szállás.hu közleményében. Emellett Pécs, Szeged, Miskolc, Budapest, Hévíz, Nyíregyháza és Siófok is a top tíz úti cél között szerepel az online közvetítő foglalási darabszámai alapján a legnépszerűbb húsvéti úti célok között.

Gyula, húsvét, pihenés, várfürdő
A Gyulai Várfürdő AquaPalotája is sokak kedvence /Archív-fotó: MW/

A legnépszerűbb húsvéti úti célok egyik Gyula

Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a megkérdezett – összesen 1373 férőhellyel rendelkező – gyulai szállodák átlagos foglaltsági szintje megközelíti a 80 százalékot. Egyes szállodákban már teltház van húsvétor.

A szakember kitért arra, hogy mérhetetlenül gazdag a programkínálat az ünnep idején Gyulán. A legtöbb eseménnyel a várban és az Almásy-kastélyban találkozni, de készül programokkal a Játszóház is.

Kitért arra, hogy tavaly nagy népszerűségnek örvendett a QR kódos tojáskeresés, amellyel idén is várják a családokat, de lesz Portéka - Kézműves és Termelői Vásár szombaton a Kossuth téren és kinyit a Kézműves Vásárudvar is a hosszú hétvégén.

Kinyitnak továbbá a fagyizók, indul a Kék Kisvonat is, beindul a piros Gyulai Kisvonattal megközelíthető szanazugi hajózás, sűrűbben jár az Óriáskerék, programok lesznek a Steigervald tanyán és a Gokart pálya is nyitva lesz.

A Szállás.hu oldal foglalási adatai szerint a következő időszakban a vendégek 27 százaléka megy szállodába, főként azok, akik hosszabb időre utaznak. A legtöbben a négy- és a háromcsillagos hoteleket keresik. Apartmanban, panzióban, vendégházban főképp családok és társaságban utazók töltik majd a szabadidejüket, foglalásonként átlagosan 3,9-en. 

A márciusi online kifizetések összesítése szerint a foglalók majdnem 28,3 százaléka SZÉP-kártyával fizetett. Egy vendégnek éjszakánként átlagosan 12 ezer 824 forintba kerül a szállása. A foglalások nem az ünnepi hétvégére összpontosulnak, az utána következő hétre majdnem annyian kerestek szállást, mint a húsvéti időszakra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!