Koronavírus Békésben

2020.10.26. 18:42

Arcpajzsokat kapott a békéscsabai Lencsési Közösségi Ház

Dr. Ferenczi Attila, a Lencsési-lakótelep egyik választókerületének önkormányzati képviselője a képviselői alapjából nyújtott támogatást arra, hogy a Lencsési Közösségi Ház 60 arcpajzsot vásároljon a koronavírus-járvány kapcsán.

Ny. L.

20201026 Békéscsaba EFerenci Attila képviselő a helyi közösségeknek vésőpajzsot adományozott Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A védőeszközöket hétfőn vette át Takács Péter, a ház vezetője, és az intézményben működő kisközösségek képviselői.

Takács Péter hangsúlyozta, a Lencsési Közösségi Ház júniusban nyitott újra, és szeptembertől normál rendben zajlanak a foglalkozások. Helyet kap a házban többek között az angol társalkodási kör, a nyugdíjas klub, a természetjáró kör, és egészségmegőrző tornákat is tartanak. Vannak olyan kommunikációközpontú oktatások, amelyeken fontos, hogy az arcok is látszódjanak. Ezért a maszkok helyett az arcpajzsok a megfelelőbbek.

Az átadó és az átvevők, dr. Ferenczi Attila, Baráthné Kutasi Györgyi, Takács Péter, Valach Jánosné és Skumáthné Harmati Nikolett /Fotó: Imre György/

Dr. Ferenczi Attila kiemelte, amennyiben nagyobb igény mutatkozik, további védőeszközöket is vásárolnak. A csoportok mindegyike működik, ha egy kicsit kisebb létszámmal is. A házban a járványügyi szabályok betartására nagyon ügyelnek, és kézfertőtlenítőt is biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában